Reizende tentoonstelling Who Cares te zien in Almere, Rotterdam en Den Haag

nieuwsbericht | 13 november 2017 | Almere, Rotterdam, Den Haag

Foto: Rufus de Vries

Twintig teams van ontwerpers, zorgprofessionals en andere innovatieve denkers hebben de afgelopen maanden hun ideeën uitgewerkt voor toekomstbestendige woonwijken in Rotterdam, Almere, Groningen en Sittard-Geleen. De jury, onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Floris Alkemade, wees voor iedere wijk een winnaar en een runner up aan en kende twee eervolle vermeldingen toe aan plannen uit Sittard-Geleen. Voor Almere werden zelfs twee winnaars benoemd. De jury benadrukte tijdens de uitreiking dat alle inzendingen een bron van inspiratie zijn voor andere woonwijken. Een van de vervolgacties is een reizende expositie. Na de Dutch Design Week Eindhoven en het Let's Gro Festival Groningen is de expositie vanaf vandaag te zien in Almere en vervolgens in Rotterdam en Den Haag.

Who cares? Nou, wij!
De tentoonstelling in Almere is van 13 t/m 17 november te zien in het Stadhuis van Almere.
In Rotterdam is de tentoonstelling op twee locaties te bekijken: van 18 t/m 25 november bij Stichting Humanitas, in verpleeghuis Hannie Dekhuizen, Carnissedreef 280 en aansluitend, van 25 november t/m 5 december, in het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1.
Gijsbert van Herk, Humanitas bestuursvoorzitter, en Emile Klep, directeur Stedelijke Inrichting van de gemeente Rotterdam, openen de tentoonstelling in is te zien. Van Herk was een van de juryleden en mede-initiatiefnemer van de prijsvraag: "Toen ik begin 2016 als bestuurder aantrad bij Humanitas ben ik verkennende gesprekken gaan voeren omdat ik een 'onderzoek- en ontwikkelafdeling' in de zorg in Nederland miste. Dat dit het resultaat zou zijn is mooi, heel mooi! Ook omdat het een beweging in gang gezet heeft die een vervolg zou krijgen. Who cares? Nou, wij!"
In Den Haag is de tentoonstelling van 3 april t/m 4 mei 2018 te zien in het Atrium van het Stadhuis Den Haag, Den Haag

Magazine
De 20 inzendingen uit de tweede ronde zijn gepubliceerd in het WHO CARES Magazine.
Een impressie van de prijsuitreiking is te zien op dit filmpje.

Tentoonstelling ook naar uw gemeente?
Komt de tentoonstelling niet bij u in de buurt, maar zou u hem graag naar uw gemeente halen, stuur dan een mail naar info@prijsvraagwhocares.nl voor meer informatie en de mogelijkheden.

WHO CARES is een initiatief van de Rijksbouwmeester in samenwerking met de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Stichting Humanitas, de gemeenten Almere, Groningen, Rotterdam, gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg.
De Open Oproep WHO CARES is uitgeschreven met medewerking van Architectuur Lokaal conform Kompas Light Prijsvragen. Deze handleiding wordt breed onderschreven door (rijks)overheid en organisaties van opdrachtgevers, opdrachtnemers en adviseurs.