PEC Zwolle Stadion overzicht 

nieuwsbericht | april 18, 2024
PEC Zwolle Stadion

Het PEC Zwolle Stadion, officieel bekend als het MAC3Park Stadion, is een icoon in de voetbalwereld van Zwolle en ver daarbuiten. Gelegen op Stadionplein 1, vormt het een centraal punt voor sport en evenementen in de regio. 

Geschiedenis en ontwikkeling van het PEC Stadion  

Het Stadionplein 1 Zwolle heeft een rijke geschiedenis, die begint bij zijn voorganger, het Oosterenk Stadion. Na jaren van dienst werd besloten een moderner en groter stadion te bouwen om de groei van de club te accommoderen. De bouw van het nieuwe stadion, dat oorspronkelijk de naam IJsseldelta Stadion droeg, startte officieel in 2007 na een positieve uitslag in een lokaal referendum. In 2009 opende het zijn deuren voor de eerste wedstrijd. 

MAC3Park Stadion

Uitbreiding en modernisering mac park stadion 

Sinds de opening heeft het stadionplein 1 zwolle meerdere uitbreidingen ondergaan, vooral nadat de club promoveerde naar de Eredivisie. De capaciteit is verhoogd naar 14.000 zitplaatsen, en het stadion heeft nu ook verbeterde faciliteiten zoals luxueuze skyboxen en een betere toegankelijkheid voor mindervaliden. 

Huidige gebruik en faciliteiten 

Het stadion dient niet alleen als de thuisbasis voor PEC Zwolle maar is ook een locatie voor diverse commerciële en maatschappelijke evenementen. Naast voetbalwedstrijden vinden er concerten, zakelijke bijeenkomsten en community evenementen plaats. 

Faciliteiten en plattegrond 

Het stadion beschikt over een moderne infrastructuur met diverse faciliteiten zoals een fanshop, meerdere horecagelegenheden en een interactief museum over de geschiedenis van PEC Zwolle. De Stadion plattegrond is ontworpen om optimale zichtlijnen te bieden vanuit alle zitplaatsen, wat bijdraagt aan de unieke ervaring van bezoekers. 

Voordelen en aandachtspunten 

  • Capaciteit en sfeer: Het stadion kan 14.000 toeschouwers herbergen, wat zorgt voor een indrukwekkende sfeer tijdens wedstrijden. 
  • Multifunctionaliteit: Het brede aanbod aan evenementen maakt het stadion een centraal punt in de gemeenschap. 

Aandachtspunten 

  • Bereikbaarheid: Hoewel goed bereikbaar met het openbaar vervoer, kan het verkeer rond wedstrijddagen druk zijn. 
  • Uitbreidingsmogelijkheden: Er zijn beperkte mogelijkheden voor verdere uitbreiding van het stadion gezien de huidige locatie. 

Conclusie Zwolle Stadion  

Het MAC3Park Stadion, is meer dan alleen een sportlocatie; het is een levendige gemeenschapsplek die zowel sportieve als culturele activiteiten ondersteunt. Met zijn moderne faciliteiten en actieve rol in de gemeenschap blijft het een sleutelcomponent van de sportieve infrastructuur in Zwolle.