Parkeren bij Amsterdam Arena 

nieuwsbericht | april 17, 2024
Parkeren bij Amsterdam Arena

Bent u van plan een evenement bij te wonen in de Johan Cruijff Arena of de nabije omgeving? Dan is het essentieel om vooraf te weten waar u kunt parkeren bij Amsterdam Arena. Deze gids biedt u een gedetailleerd overzicht van de parkeermogelijkheden, waaronder parkeren Amsterdam Arena, en hoe u het beste een parkeerplaats kunt reserveren om stress op de dag zelf te vermijden. Met de groeiende populariteit van evenementen in dit dynamische gebied, wordt het steeds belangrijker om uw bezoek goed te plannen. Hier vindt u alle benodigde informatie om uw parkeerervaring zo vlot en voordelig mogelijk te maken. 

Parkeren Ajax Arena: Compleet overzicht voor evenementenbezoekers 

Bij het plannen van een bezoek aan de Johan Cruijff ArenA of nabijgelegen locaties zoals AFAS Live en Ziggo Dome, is het handig om vooraf de parkeermogelijkheden te kennen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste parkeerterreinen en hun voordelen: 

 1. P1 – Parkeren Johan Cruijff Arena: Direct onder het stadion gelegen, biedt deze parkeerplaats gemakkelijke toegang tot het stadion met 2400 parkeerplaatsen. Gelegen aan de Burgemeester Stramanweg 130, is dit een ideale optie voor bezoekers van voetbalwedstrijden en grote evenementen. 
 1. P2 & P12 – Evenemententerrein: Deze terreinen op respectievelijk de Borchlandweg 1 en de Hettenheuvelweg 51, zijn alleen beschikbaar tijdens evenementen. Ze openen vier uur voor een evenement begint en sluiten twee uur na afloop, wat ze geschikt maakt voor evenementbezoekers. 
 1. P3 – Mikado & P4/P5 – Villa ArenA: Gelegen aan De Entree, met 336 en respectievelijk 1248 en 1354 parkeerplaatsen, bieden deze garages extra parkeeropties voor shoppers en evenementbezoekers in de omgeving van Villa ArenA. 
 1. P6 – Pathé/Uitgaansdriehoek: Met 399 parkeerplaatsen aan De Corridor 15, is dit een goede keuze voor bezoekers van de Pathé bioscoop en het uitgaansgebied. 
 1. P10 – Plaza ArenA: Gelegen aan de Herikerbergweg 288 met 814 parkeerplaatsen, biedt deze locatie zowel toegang tot kantoorcomplexen als nabijgelegen entertainmentopties. 

Deze parkeerlocaties zijn niet alleen gunstig gelegen voor directe toegang tot diverse evenementen, maar ook voor bezoekers die vanuit andere delen van het land komen, aangezien ze gemakkelijk bereikbaar zijn met zowel auto als openbaar vervoer. De ArenA-website biedt een handige planner die niet alleen parkeerinformatie geeft, maar ook reisroutes met openbaar vervoer aanbeveelt, zodat u uw reis naar de ArenA kunt optimaliseren, inclusief de mogelijkheid om een parkeerplaats te reserveren. Deze geïntegreerde aanpak helpt bezoekers hun bezoek efficiënt te plannen en te genieten van hun tijd zonder zorgen over parkeren. 

Parkeren Ajax Arena Compleet overzicht voor evenementenbezoekers 

Eenvoudige stappen voor het parkeren Amsterdam Arena reserveren  

Het reserveren van een parkeren bij Amsterdam Arena kan veel stress voorkomen op de dag van uw evenement. Hier volgt een eenvoudig, stapsgewijs proces om online een parkeerplek te reserveren via de officiële website of via mobiele apps. 

Stap 1: Kies uw evenement 

 • Begin met het bezoeken van de officiële website of open de mobiele app die parkeerdiensten aanbiedt voor de Johan Cruijff ArenA. 
 • Selecteer het evenement dat u gaat bijwonen of kies de datum waarop u de ArenA wilt bezoeken. 

Stap 2: Selecteer een parkeerplaats 

 • Op basis van beschikbaarheid kunt u kiezen uit verschillende parkeerlocaties rondom de ArenA. Elke locatie zal zijn eigen tarief en beschikbaarheid hebben. 
 • Controleer de afstand van de parkeerplaats tot de ArenA om de meest geschikte optie te kiezen. 

Stap 3: Reserveer uw parkeerplaats 

 • Zodra u een parkeerplaats heeft gekozen, kunt u verder gaan met het reserveringsproces. 
 • Vul de benodigde informatie in, zoals uw kenteken en contactgegevens. 

Stap 4: Betaling 

 • Voer uw betalingsgegevens in om de reservering te voltooien. Betaling kan meestal via creditcard of soms via andere online betalingsmethoden zoals PayPal. 
 • Na de betaling ontvangt u een bevestiging van uw reservering per e-mail of direct in de app, die u op de dag van het evenement moet tonen. 

Stap 5: Op de dag van het evenement 

 • Zorg dat u de bevestiging bij u heeft, hetzij digitaal (op uw mobiele telefoon) of als een uitgeprinte versie. 
 • Volg de instructies voor het inrijden die op uw bevestiging staan. Sommige systemen kunnen een QR-code gebruiken om de slagboom te openen. 

Dit proces is niet alleen eenvoudig, maar verzekert u ook van een plek dicht bij uw bestemming, zodat u minder tijd kwijt bent aan zoeken naar een parkeerplaats en meer tijd heeft om van uw evenement te genieten. Door vooraf te reserveren bij parkeren Amsterdam Arena, voorkomt u last-minute problemen en kunt u een zorgeloze ervaring bij de ArenA verwachten. 

Tarieven en betaalmethoden voor Parkeren Amsterdam Arena   

Bij de Johan Cruijff ArenA variëren de parkeertarieven afhankelijk van het type evenement en de locatie van de parkeerplaats. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende parkeertarieven en betaalopties: 

ArenaPoort P23 en P22 

Deze parkeerlocaties bieden avondparkeermogelijkheden tijdens evenementen bij de Ziggo Dome, Johan Cruijff Arena of AFASlive. De tarieven zijn als volgt: 

 • ArenaPoort P23: Parkeren van 17:30 tot 05:30 uur kost €15. 
 • ArenaPoort P22: Parkeren van 17:30 tot 05:30 uur kost €25. 

Park+Ride Q-Park Eurocenter 

Gelegenheid tot parkeren voor de hele dag tijdens weekenden voor een tarief van €10. Dit is een economische keuze voor bezoekers die bereid zijn om een kort metroritje naar Arena Boulevard te maken. 

Betaalopties 

Bij deze parkeerlocaties kunt u betalen via verschillende moderne betaalmethoden: 

 • Online reserveren en vooraf betalen via de website. 
 • Betaling ter plaatse met pinpas of creditcard. 
 • Sommige locaties bieden de mogelijkheid om via mobiele apps te betalen, wat het proces vereenvoudigt. 

Deze variërende tarieven en de verschillende betalingsmogelijkheden bieden flexibiliteit voor alle soorten bezoekers, of u nu komt voor een snelle bezoek of een langdurig evenement. Het is altijd aan te raden om vooraf uw parkeerplaats te reserveren, vooral tijdens grote evenementen, om zeker te zijn van een plek en om eventuele ongemakken te vermijden. 

Samenvatting 

Het kiezen van de juiste parkeeroptie bij de Johan Cruijff ArenA hangt af van de aard van uw bezoek en de duur van het parkeren. De beschikbare faciliteiten bieden zowel economische als premium parkeeropties, afgestemd op de behoeften van diverse bezoekers. 

Tips voor parkeren 

Bij het kiezen van een parkeerkaart Johan Cruijff Arena zijn er enkele tips die uw bezoek gemakkelijker kunnen maken, afhankelijk van het type evenement en uw aankomsttijd: 

 • Voor grote evenementen: Reserveer uw parkeerplaats van tevoren om zeker te zijn van een plek. Dit is vooral belangrijk tijdens grote concerten of voetbalwedstrijden. 
 • Tijdstip van aankomst: Kom vroeg om de beste parkeerplekken te bemachtigen en verkeersdrukte te vermijden. Dit geeft u ook tijd om rustig naar het evenement te wandelen. 
 • Locatiekeuze: Kies een parkeerplaats die het beste aansluit bij uw uitgangsdoelen na het evenement. Sommige parkeerplaatsen zijn dichter bij snelwegen voor snelle vertrekken, terwijl andere dichter bij openbaar vervoer zijn. 
 • Speciale behoeften: Als u speciale toegangsbehoeften hebt, controleer dan de beschikbaarheid van gehandicaptenparkeerplaatsen die dichter bij de ingangen zijn. 

Aanvullende diensten 

Op verschillende parkeerlocaties rondom de Johan Cruijff ArenA worden diverse aanvullende diensten aangeboden om uw parkeerervaring te verbeteren: 

 • Elektrische oplaadpunten: Voor bezoekers met elektrische voertuigen zijn er specifieke parkeerplaatsen met oplaadmogelijkheden. 
 • Invalidenparkeerplaatsen: Dichtbij de ingangen zijn er parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers met een handicap. 
 • Beveiliging en toezicht: Veel parkeergelegenheden zijn uitgerust met camera’s en regelmatige patrouilles om de veiligheid van uw voertuig te waarborgen. 
 • Informatiepunten: Voor assistentie of informatie kunt u terecht bij de informatiebalies op de grotere parkeerterreinen. 

De keuze van uw parkeren Amsterdam Arena  kan een grote invloed hebben op uw algehele evenementervaring. Door rekening te houden met de aard van het evenement, uw aankomsttijd, en de aangeboden faciliteiten, kunt u niet alleen tijd en geld besparen, maar ook uw veiligheid en comfort verhogen. Zorg dat u vooraf plant en gebruikmaakt van de beschikbare online reserveringssystemen om het meeste uit uw bezoek te halen.