Spraakmakende architectuur brengt wijk positief in het nieuws

Archief tentoonstelling | 22 maart - 20 april 2012 | Eindhoven

“Eigenzinnig en brutaal. Levendig en kleurrijk. Ongelooflijk origineel. Een verwijzing naar alle mogelijkheden en innovaties die in Eindhovens design aan de orde zijn.” In dergelijke lovende woorden beschrijft de jury de hoge kwaliteit van de inzendingen voor de Woensel West Wedstrijd.

De respons op Trudo’s oproep was verrassend hoog; de wedstrijd leverde maar liefst 112 inzendingen op. In opdracht van Trudo organiseerde Architectuur Lokaal de prijsvraag. De jury heeft de tien beste, meest originele ontwerpen geselecteerd. Vanaf 22 maart zijn deze tien ontwerpen een maand lang te zien in het Van Abbemuseum/SKOR in Woensel-West, Edisonstraat 67 in Eindhoven. Openingstijden: ma t/m vrij van 14.00 tot 17.00 uur, za van 11.00 tot 17.00 uur, zo gesloten. Toegang gratis.

De expositie wordt op donderdag 22 maart om 17.00 uur geopend door juryvoorzitter Jan Post en is en online te zien op www.woenselwestwedstrijd.nl. Op deze site is alle informatie over de prijsvraag te vinden.

Bekendmaking winnaars
Op vrijdag 20 april om 16.00 uur vindt in de expositieruimte de officiële prijsuitreiking plaats en worden de twee winnende ontwerpen bekendgemaakt. Trudo gaat haar uiterste best doen om de twee beste ontwerpen samen met de winnaars daadwerkelijk te realiseren.