Waar begin je aan?! #1 Over medeopdrachtgeverschap van je eigen huis

Archief nieuwsbericht | 3 juli 2018 | 12 juli 2018 | Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Superlofts, Houthaven Amsterdam. Foto: Marcel van den Burg

Er worden steeds meer woningen opgeleverd waarbij bewoners een flinke vinger in de pap hebben gehad. Zij kochten geen woning vanaf papier, maar dachten mee over ontwerp en indeling van hun nieuwe huis. Welke voor- en nadelen heeft dit medeopdrachtgeverschap? Past zo’n woning beter bij je manier van leven? Waar had je, achteraf gezien, meer invloed op willen hebben? Wat zijn de belangrijkste tips & tricks? Kom op 12 juli naar Pakhuis De Zwijger in Amsterdam als je medeopdrachtgever van je nieuwe woning wilt worden, maar geen idee hebt waar je aan begint.

De avond wordt geopend door Dirk van Weelden, schrijver/filosoof die medeopdrachtgever is geweest voor zijn Superloft in de Amsterdamse Houthavens. Vervolgens geven bewoners van Amstelwijck in Amsterdam, Superlofts in Amsterdam, kangoeroewoning Castricum en Ithaka in Almere inzicht in hun ervaringen met het medeopdrachtgeverschap.

Frans Soeterbroek, de Ruimtemaker, biedt een bredere blik op het mede-opdrachtgeven. Wat levert het op als mensen meer invloed op hun huis, hun zorg, hun leefomgeving krijgen? Wie heeft daar wat aan? Waarom is de bewonersstem belangrijk bij ontwikkelen van de stad van de toekomst? Wat betekent dit voor de stad, voor de manier van stad ontwikkelen?

Nienke van Renssen, raadslid Groen Links in Amsterdam, licht toe wat zij in haar dagboek over deze avond zou opschrijven. Wat neemt ze mee, waar ziet ze beren op de weg? Hoe kunnen resultaten in de praktijk worden omgezet?

De avond wordt gemodereerd door Vincent Kompier, Architectuur Lokaal.

Praktische informatie
Donderdag 12 juli 2018, 20.00-22.00 uur
Pakhuis De Zwijger, IJ-zaal, Piet Heinkade 197, 1019 HC Amsterdam
Toegang gratis ('pay as you like')
Reserveren kan via deze link: Waar begin je aan?!

Deze aflevering is een eerste van een reeks in de serie “Waar begin je aan?!".
Volgende edities gaan over medeopdrachtgeverschap in de zorg, bij het energie- en verduurzamingsvraagstuk en bij de toekomst van erfgoed.
De reeks "Waar begin je aan?!" is mede mogelijk gemaakt in het kader van Samen werken aan ontwerpkracht, Actieagenda Ruimtelijk Ontwerp 2017-2020