Aan de slag in Nagele? Dat kan!

nieuwsbericht | 2 oktober 2017

Altijd al willen voortbouwen op het werk van de ontwerpers Gerrit Rietveld, Jaap Bakema, Aldo van Eyck en Mien Ruys? Doe dan mee aan de Open Oproep Energielab Nagele! Wie wil deelnemen aan deze ideeënprijsvraag heeft nog drie weken de tijd om, samen met een ontwerper, een innovatieve en duurzame visie in te sturen voor de toekomst van een van de meest bijzondere dorpen van Nederland. De registratie voor deelname sluit op donderdag 19 oktober, de inzendtermijn op maandag 23 oktober.

Open oproep
De Open Oproep Energielab Nagele wordt uitgeschreven door de Coöperatieve Vereniging Energiek Nagele en is bedoeld voor creatievelingen en technici die innovatieve en realistische oplossingen op het grensvlak tussen duurzame energie en erfgoed kunnen bieden. Nagele was ooit het meest vooruitstrevende dorp van Nederland en een schoolvoorbeeld voor naoorlogse moderne stedenbouw: heldere scheiding van functies, veel groen en een autovrij winkelcentrum. Nu, 60 jaar later, kan het nodig een moderne en vooruitstrevende kwaliteitsimpuls gebruiken. Daarom wordt het dorp als proeftuin aangeboden op het gebied van duurzame energie en bouwtechnieken.

Informatie en jury
Alle informatie over de prijsvraag is te vinden op de webpagina van de prijsvraag: het reglement, originele tekeningen van de woningen aan de Karwijhof en andere interessante bijlagen
De inzendingen worden beoordeeld door een jury die bestaat uit Dirk Sijmons (juryvoorzitter, adviseur H+N+S, en vm. Rijksadviseur Landschap), Pi de Bruijn (architect, partner ArchitectenCie), Stefan Davids (bewoner Nagele, lokaal ondernemer), Kees Duijvestein (adviseur TVDH Architecten, em. hoogleraar Duurzame Ontwikkeling in de Gebouwde Omgeving TU Delft), Anneke Keur (bewoner Nagele) en Leen Verbeek (Commissaris van de Koning in de provincie Flevoland).
Aan Architectuur Lokaal is gevraagd om de prijsvraag te organiseren conform Kompas light Prijsvragen. Secretaris van de jury is Cilly Jansen, m.m.v. Stef Bogaerds.

Partners
Energiek Nagele voert de prijsvraag uit met een aantal partners: Vereniging Dorpsbelang Nagele, Ondernemersvereniging Nagele, Museum Nagele, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Gemeente Noordoostpolder, Provincie Flevoland, Vereniging Hendrick de Keyser, Waterschap Zuiderzeeland en Woningcorporatie Mercatus.
Energiek Nagele zal samen met hen op zoek gaan naar mogelijkheden voor uitvoering van de beste ideeën.