Tien iconen van Dudok Wonen

Archief lezing | 6 september 2011 | Hilversum

Voormalige politiepost, Kleine Drift Hilversum, 1919. Foto Dudok Wonen

Lezing over de tien iconen van Dudok Wonen.

Ruim 2.000 woningen van Dudok Wonen hebben de status van Rijksmonument, gemeentelijk monument of behoren tot een beschermd stads- of dorpsgezicht. Afgezet tegen het totale bezit van 7.000 woningen is het dan ook bijna niet meer dan logisch, dat Dudok Wonen het behoud van cultureel erfgoed in de missie heeft staan. Maar in het huidige economische klimaat moeten er steeds scherpere keuzes worden gemaakt. Wat is waardevol om te behouden en om in te investeren?

Hiervoor heeft de woningcorporatie Architectuur Lokaal gevraagd het cultureel erfgoed in Hilversum te beoordelen op criteria als cultuurhistorisch- en architectuurhistorisch bijzonder, kwetsbaarheid en versterking op de wijk. De groslijst is vervolgens onder de loep genomen door Hans Ruijssenaars architecten bv. Uiteindelijk heeft Dudok Wonen de tien voor hen meest bijzondere gebouwen en ensembles gekozen onder het motto ‘de 10 Iconen van Dudok Wonen’.

Op de website van Dudok Wonen kunt u filmpjes zien van de 10 iconen.

Lees ook de publicatie Kansen voor cultureel ergoed (Dudok Wonen) en Dudok Wonen presenteert 'tien iconen' op film (Gooi en Eemlander, 22 september 2011)