Implementation of Architectural Policies – New Expectations – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | juni 8, 2023

Symposium van het EFAP, het netwerk voor architectuurbeleid in Europa.

Door de bond van Tsjechische architecten en het Ministerie voor Regionale Ontwikkeling werd Architectuur Lokaal uitgenodigd een bijdrage te leveren aan de jaarlijkse conferentie van het European Forum for Architecture Policies EFAP. Dit congres wordt twee keer per jaar georganiseerd door het land dat EU voorzitter is.

De conferentie had als doel, het belang van architectuurbeleid bij Europese politici onder de aandacht te brengen. Bij het European Forum for Architecture Policies (EFAP) lichtte Architectuur Lokaal het Nederlandse architectuurbeleid toe. Het architectuurtijdschrift Era 21, dat is gericht op de architectuur in centraal Europa, publiceerde de inleiding van Architectuur Lokaal. Ook werd aandacht besteed aan de lokale architectuurcentra en de aanbestedingsproblematiek in Nederland.

Het EFAP, European Forum for Architectural Policies, is een informeel netwerk van professionals op het gebied van architectuurbeleid in Europa, zoals (vertegenwoordigers van) ministeries, architectuurinstellingen en –organisaties.