Hoe kom ik ertussen bij grondposities?

Archief nieuwsbericht | 19 september 2016 | 10 november 2016 | 13:00 - 18:30 | Schouwburgplein 34, Rotterdam

Welke architect droomt niet van meer invloed op het bouwproces en dus grotere controle over het eindresultaat? Eén manier om dat te realiseren is het verwerven van strategische grondposities. Hoe ingewikkeld is dat? Hoeveel en welk risico loop je dan? En hoe bepaal je je je investeringsbedrag? Op welke kwaliteiten van de locatie let je? En hoe krijg je het gefinancierd? Misschien is het eenvoudiger dan je denkt. Groosman doet het al jaren en is zeer tevreden over de resultaten. De ervaringen deelt Groosman in de Masterclass “Hoe kom ik ertussen bij grondposities?”
De Masterclass vindt plaats op 10 november 2016 in Rotterdam met medewerking van vele ervaren bureaus.

Programma 10 november 2016, Rotterdam

13.00 uur Verzamelen, met fiets, bij Groosman, Schouwburgplein, Rotterdam (zelf fiets meenemen of een  OV-fiets regelen). Welkom door Indira van ’t Klooster (Architectuur Lokaal)
13.15 uur Korte introductie door Pieter Sprangers (Groosman) op het thema
14.00 uur Start excursie per fiets langs locaties van Groosman, MEI Architecten, Kühne en Co en anderen
16.00 uurTerug op bureau Groosman, in groepjes een casus uitwerken. De deelnemers worden bijgestaan door een gevarieerd palet van experts waaronder: Pieter Sprangers (Groosman), Olivier van den Hove (Scheurwater van den Hove), Robert Winkel (Mei Architecten), Joost Kühne (Kühne en Co), Paul Vernooy (Stebru), Tom Bokkers (Bokkers van der Veen) en Lennart Graaff en Petrus Postma (BLOC)
16.45 uur Bespreken resultaten en feedback
17.30 uur Borrel
18.30 uur Einde

Deelnemers
De volgende deelnemers zijn geselecteerd voor de Masterclass: San Dino Arcilla (cepezed), Berry Beuving (BB/Architects), Juriaan Calis (Studio Calis), Bart Cardinaal (HUNK-design), Paul Cleuren (Collectief), Carmen Dirkx (urban design & architecture by carmen), Joost van Ettekoven (Van Ettekoven | ontwerp & advies), Monique Gorisse (Studio Go), Yasser Hassan, Marten Kuijpers (Het Nieuwe Instituut), Tom van Odijk (TomDavid Architecten), Bas van der Pol (Het Element A), Bjorn van Rheenen (SPONGE), David Smidt van Gelder (Buro Ruim), Marije ter Steege (MAATworks), Maarten Thewissen (Studio Komma), Sander Woertman (De Zwarte Hond), Bart Zantman (AchterboschZantman architecten).

Creatief Ondernemerschap
Architectuur Lokaal organiseert een aantal Masterclasses Creatief Ondernemerschap om bij te dragen aan effectief ondernemerschap van jonge architecten. Daarmee hopen we hen meer mogelijkheden te verschaffen om in de praktijk aan de slag te kunnen gaan.
De Masterclass Hoe kom ik er tussen bij grondposities is de vierde in een reeks die tot doel heeft de netwerken van jonge architecten te vergroten. Eerdere edities kwamen tot stand in samenwerking met ABT, Synchroon en ABCNova.

Deelname aan deze bijeenkomst is op te voeren als 5 uur bij- en nascholing voor de Wet op de architectentitel. Na afloop wordt een certificaat verstrekt.

Gebiedsontwikkeling
Op 15 december 2016 vindt de vijfde masterclass plaats: Hoe kom ik ertussen bij gebiedsontwikkeling in samenwerking met BLOC. Meer informatie over het programma en aanmelding vindt u hier.

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie logoDe Masterclass Creatief Ondernemerschap wordt mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie