Excursie Particulier opdrachtgeverschap #6

Archief excursie | 3 november 2010 | Almere

Vanuit het Laboratorium Particulier Opdrachtgeverschap organiseert Architectuur Lokaal een serie excursies naar gemeenten waar particuliere opdrachtgevers een belangrijke rol spelen bij de opbouw van de buurt. Wegens grote belangstelling voor de excursie Particulier Opdrachtgeverschap #4 gaat ook deze naar Almere. De eerder aangekondigde excursie naar Enschede is verplaatst naar het voorjaar van 2011.

Mensen die zelf hun huis bouwen: een betere garantie voor betrokken bewoners is er niet. Veel gemeenten zijn daarom geïnteresseerd in particulier opdrachtgeverschap, maar er is vaak niet veel ervaring met deze vorm van woningbouw. Men vraagt zich af hoe een buurt op deze basis gebouwd kan worden. En hoe om te gaan met de spanning die er bestaat tussen de vrijheid die individuele opdrachtgevers gegeven wordt en het handhaven van kwaliteitsambities? Welke inbreng kunnen ontwerpers hebben bij het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit? En in het bijzonder: welke stedenbouwkundige oplossingen helpen hierbij? Hoe kunnen burgers worden gefaciliteerd en gestimuleerd als coproducent van de openbare ruimte?

Programma

Nieuws en informatie
Excursie #6 is volgeboekt. Wegens groot succes zal er in het voorjaar van 2011 nog een excursie naar Almere georganiseerd worden: Excursie Almere #8.

Dit programma maakt deel uit van het Laboratorium Particulier Opdrachtgeverschap van het Ministerie van OCW in het kader van de architectuurnota 2009-2012.