De Nieuwe Rijksbouwmeester

Archief Debat | 11 mei 2015 | Lloyd Hotel & Cultural Embassy | Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam

bataafsche-republiek-marineSinds de Bataafse Republiek van 1795 heeft Nederland  een unieke adviseur die het Rijk bijstaat bij de eigen bouwopgaven -  en tegenwoordig ook bij het architectuurbeleid: de Rijksbouwmeester. Dit jaar zal een nieuwe, fulltime Rijksbouwmeester worden benoemd. Het Rijksvastgoedbedrijf van het ministerie van BZK publiceerde een profiel met een taakomschrijving. Komt die overeen met wat de vakgemeenschap van hem of haar verwacht? Op 11 mei organiseert Architectuur Lokaal een openbaar debat over de Nieuwe Rijksbouwmeester onder leiding van Felix Rottenberg.

Film
Het profiel dat Rijksvastgoedbedrijf publiceerde is hier te lezen. Om een indruk te krijgen van de wensen van tal van betrokkenen uit de praktijk maakte Victor Vroegindeweij, op verzoek van Architectuur Lokaal, speciaal voor dit debat de film De Nieuwe Rijksbouwmeester. Daarin geven onder meer Astrid Sanson (gemeente Rotterdam), Jeroen de Willigen (Stadsbouwmeester van Groningen), Elma van Boxel (ZUS), Wouter Vanstiphout (hoogleraar Politics as Design TU Delft),  Janny Rodermond (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), Carel de Reus (careldereus.bv), Marco van Zandwijk (Ruimte OK), Cilly Jansen (Architectuur Lokaal), Boris Hocks (POSAD), Carolien Ligtenberg (ZWIRT), Thijs Asselbergs (hoogleraar Architectural Engineering TU Delft) en José van Campen (WoordEnPlaats) hun visie op de toekomstige Rijksbouwmeester, als aftrap voor het debat.

Datum en locatie
Het debat vindt plaats op maandag 11 mei 2015, van 19.00 - 22.00 (incl. borrel)  in Lloyd Hotel & Cultural Embassy  Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam.
Wilt u bij het debat zijn? Meld u dan aan via onderstaand formulier. Vol is vol!