Tentoonstelling plannen nieuwe Waterentree Werelderfgoed Kinderdijk vanaf 8 februari – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | juni 8, 2023

In juni 2018 schreef de gemeente Molenlanden een prijsvraag uit voor een innovatieve oplossing die de hoofdentree van het Werelderfgoed Kinderdijk veilig maakt voor iedereen. Uit de 37 visies die voor deze prijsvraag werden ontvangen selecteerde de jury, onder voorzitterschap van gedeputeerde Adri Bom, vijf inzendingen. De inzenders van de geselecteerde visies hebben voor de tweede ronde van de prijsvraag een ontwerp gemaakt. De vijf ontwerpen zijn van 8 tot en met 17 februari te bekijken in Kinderdijk. Arco Bikker, wethouder van Molenlanden, opent de tentoonstelling op 8 februari om 16.00 uur. Bezoekers kunnen hun reactie op de plannen geven. De jury neemt deze reacties mee in de beoordeling, die eind maart plaatsvindt.

De prijsvraag Waterentree Werelderfgoed Kinderdijk is uitgeschreven door de gemeente Molenlanden (vh. gemeente Molenwaard) in samenwerking met Architectuur Lokaal. U kunt hier alles lezen over de prijsvraag en het verloop tot nu toe. Omdat de gemeente het belangrijk vindt te weten hoe de bewoners en andere geïnteresseerden over de plannen denken, worden de ontwerpen die in de tweede ronde van de prijsvraag zijn gemaakt tentoongesteld voordat de jury de inzendingen beoordeelt. De reacties die bij de tentoonstelling worden ontvangen, worden aan de jury ter beschikking gesteld. De tentoonstelling wordt op 8 februari om 16.00 uur geopend door Arco Bikker, wethouder gemeente Molenlanden. De opening is openbaar, iedereen is van harte welkom.

Tentoonstelling
Locatie
: Windkracht 4, Molenstraat 236, Kinderdijk
Data: 8 tot en met 17 februari 2019
Openingstijden: dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur.

Vijf plannen
De vijf plannen die worden tentoongesteld en de inzenders daarvan zijn:

 • LEKDIJK PARK
  Dingeman Deijs (Dingeman Deijs Architects) en Ruud van Eck (Waterpas Civiel Adviesbureau) i.s.m. Dennis Koek, Tale Bjelland, Antoine Fourrier en Ulrike Centmayer (Dingeman Deijs Architects), Arjan Hollemans (Waterpas Civiel Adviesbureau), Roelof Stuurman en Peter Kraaijenbrink (Deltares), Dominic Meesters en Vibeke Gieskes
 • Go with the flow!
  Marleen Vink (IN architectuur) en Edward Molenaar (Citeg) i.s.m. Hester Wessels (buro Spin), Audrey Coert (land-made) en Nander van der Plicht (Tauw Group)
 • de derde trap
  Stijn Tijhuis (Witteveen+Bos) en Daan Vermeij (Witteveen+Bos), i.s.m. Stephanie Erwin en Tony Hoogendoorn (Witteveen+Bos)
 • Intensiveren van de belevingswaarde van het erfgoed…
  Rick ten Doeschate (Civic Architects) en Dirk Jan Peters (Royal Haskoning DHV) i.s.m. Ingrid van der Heijden, Gert Kwekkeboom, Jan Lebbink, Georgia Taylor Berry, Hiroyuki Gondo en Robert Comas Miralpeix (Civic Architects), Frederik Roebroek (Royal Haskoning DHV) en Artur Borejszo (IMG+)
 • In Spin de Bocht gaat In, Uit Spuit de Bocht gaat Uit
  Bert Tjhie (TEKTON Architecten) en Paul Rijpstra (Pieters Bouwtechniek) i.s.m. Amber Tjhie, Julia Dinu, Antonio Stravato, Menno Trautwein en Olivier Lodder (TEKTON Architekten) en Evelien de Mey (EDM tuin en landschap)