30 mei openbaar hoorcollege over transformaties AMC Amsterdam & omgeving – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | juni 8, 2023

De hoofdingang en het entreegebied van het AMC, waarvoor het AMC vorig jaar een prijsvraag uitschreef, ondergaan een metamorfose. En de gemeente Amsterdam heeft grootse plannen met het gebied aan de overkant van het ziekenhuis, Amstel III. Hoe gaat het er straks uitzien en wat betekenen die transformaties voor bewoners en bedrijven in Zuidoost? Op 30 mei worden de plannen toegelicht tijdens een openbaar hoorcollege.

Ontdekkingsreis
Architecten Don Murphy, Tom Bergevoet en Maartje Nuy lichten de plannen toe tijdens een openbaar hoorcollege Het AMC in zijn omgeving; nieuwe entree en transformatie Amstel III. Het wordt een ontdekkingsreis door Amsterdam Zuidoost en de Bijlmer, met als eindpunt het toekomstige AMC Health Park. De sprekers schetsen een actueel beeld van alle plannen en ontwikkelingen in de directe omgeving van het AMC.
U bent van harte welkom om dit hoorcollege bij te wonen op 30 mei 2018 van 15:15 tot 17:00 uur in het AMC, Collegezaal 1, Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam Zuidoost. De toegang is gratis.

Expositie
Na afloop is er een expositie van artist impressions van het AMC Health Park en Amstel III.
Don Murphy, oprichter/eigenaar van bureau VMX Architects, is namens de gemeente supervisor architectuur en stedenbouw van Amstel III en Schiphol. NB: Don Murphy spreekt Engels.
Tom Bergevoet (temp.architecture, Tom Bergevoet Architecture) en Maartje Nuy (studio Nuy van Noort) zijn de winnaars van de prijsvraag die het AMC in 2017 uitschreef voor de herontwikkeling van het nieuwe entreegebied. Meer informatie over deze prijsvraag, die het AMC in 2017 m.m.v. Architectuur Lokaal organiseerde, is hier te vinden.

Pers kan zich vooraf melden bij de afdeling Communicatie: [email protected] of 020 566 24 21.