Voordragen en inzenden NRP Gulden Feniks 2021 – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | juni 8, 2023

De Nieuwe Stad, Amersfoort. Winnaar NRP Gulden Feniks 2020 in de categorie Gebiedsontwikkeling

Ook dit jaar  worden weer inspirerende, innovatieve en unieke renovatie- en (gebied)transformatieprojecten bekroond met de NRP Gulden Feniks! Wilt u meedingen naar de felbegeerde prijs? Dat kan, u kunt uw project inzenden tot en met 4 maart, 12.00 uur. Wilt u interessante projecten onder de aandacht  brengen? Doe dan een voordracht; dit is mogelijk tot en met 15 februari. De NRP Gulden Feniks is dé prijs voor de bestaande gebouwde omgeving. Wie kent niet de mythe van de feniks, de goddelijke vogel die in staat was uit zijn eigen as herboren te worden. Zo is het ook met bestaand vastgoed dat een tweede leven krijgt.

NRP Gulden Feniks is echt een prijs om van te leren, onder andere door de inzendingen te analyseren op belangrijke aspecten en trends. De maatschappelijke opgave om de levensduur van de bestaande omgeving te verlengen en de gebouwen en gebieden te verduurzamen is immens. NRP Gulden Feniks zet projecten in de schijnwerpers waarbij de opgave op een innovatieve en unieke manier is gerealiseerd.

Categorieën 
NRP Gulden Feniks 2021 wordt uitgereikt aan projecten in de categorieën renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Een wildcard kan als extra prijs worden uitgereikt voor projecten die uitzonderlijk van aard zijn en daarmee een voorbeeldfunctie kunnen vervullen.

Informatie
Alle informatie over NRP Gulden Feniks 2020 is te vinden op de website van de NRP Gulden Feniks. Op deze website kunt u ook alles lezen over de eerdere edities van de prijs.

Het juyrapport van de laatste editie kunt u hier downloaden.

Op verzoek van NRP wordt de NRP Gulden Feniks 2021 uitgevoerd door Architectuur Lokaal.