Uitreiking NRP Gulden Feniks 2020 in november – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | maart 31, 2023

De NRP Gulden Feniks 2020 zal doorgang vinden in het najaar. Zo kan er ook dit jaar een volwaardige editie van de prijs plaatsvinden. Voor deze editie zijn 70 projecten ingediend. De projecten laten een grote diversiteit zien van de renovatie en transformatie van gebouwen en gebieden in Nederland. De winnaars van de NRP Gulden Feniks 2020 worden bekend gemaakt bij prijsuitreiking op 17 november 2020 in de Caballerofabriek in Den Haag.

Beoordeling van de inzendingen
De jury van de NRP Gulden Feniks zal uit de 70 inzendingen een shortlist samenstellen van maximaal tien projecten. Op 16 en 28 september worden deze projecten door de jury bezocht en zullen er gesprekken met de betrokkenen worden gevoerd. Daarbij wordt rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen. Hierna komt de jury tot de nominatie van een aantal projecten in de categorieën renovatie, transformatie en gebiedsontwikkeling. Tenslotte wijst de jury per categorie maximaal één winnaar aan. Hiernaast kan een wildcard als extra prijs worden uitgereikt.

Bekendmaking winnaars
De uitreiking van NRP Gulden Feniks zal plaatsvinden op dinsdag 17 november 2020 vanaf 15.00 uur in de Caballerofabriek in Den Haag. Genomineerden worden hiervoor uitgenodigd. De bijeenkomst wordt live gestreamd voor NRP partners en andere belangstellenden. Meer informatie hierover en over het programma van het NRP Congres wordt gepubliceerd op de webpagina nrpguldenfeniks.nl.

Jury
De jury die de inzendingen beoordeelt bestaat uit Geurt van Randeraat, voorzitter (directeur SITE urban development), Harry Abels (directeur Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (directeur Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Jack Hock (programmamanager Strijp-S, Stichting Trudo), Marlon Huysmans (directeur MH Projects), Jaap van Rhijn (directeur Huisvesting Renovatie en Financiën van de Tweede Kamer), Jaap Wiedenhoff (partner bij ingenieursbureau ABT) en Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus).
Secretaris van de jury is Cilly Jansen (directeur Architectuur Lokaal) m.m.v. Margot de Jager (projectmedewerker Architectuur Lokaal).

Informatie
Alle informatie over NRP Gulden Feniks 2020 is te vinden op de website van de NRP Gulden Feniks.
Op deze website kunt u ook alles lezen over de eerdere edities van de prijs.

Op verzoek van NRP wordt de NRP Gulden Feniks uitgevoerd door Architectuur Lokaal.