Stadgenoot nodigt acht jonge architectenbureaus uit voor een bureaupresentatie – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | mei 30, 2023

Stadgenoot onderzoekt in samenwerking met supervisor Kristiaan Borret (tevens bouwmeester van Brussel, België) hoe jonge architectenbureaus kunnen worden ingezet voor het ontwerp van de gebouwen op de eerste twee kavels op Oostenburgereiland in Amsterdam en bij de verdere verdieping van de mogelijkheden binnen het gebied. Stadgenoot zal deze kavels zelf ontwikkelen. Voor de opgave werden 73 portfolio’s ingezonden.
De beoordelingscommissie heeft acht architectenbureaus uitgenodigd voor een bureaupresentatie voorafgaand aan een ontwerpatelier: Architectuur MAKEN (Rotterdam), Bureau Fraai (Amsterdam), Common Practice (Amsterdam), HOH (Amsterdam), LAA (Amsterdam), Raamwerk (Gent), Studio Spacious (Amsterdam) en The way we build (Amsterdam).

Uiterlijk 4 september 2017 wordt bekend welke vier tot zes bureaus zijn geselecteerd voor deelname aan het ontwerpatelier. Het atelier is gericht op het verstrekken van een opdracht door Stadgenoot aan de vier tot zes geselecteerde bureaus, per kavel en per architect, voor de kavels 2 en 8 op Oostenburgereiland, met een totaal van circa 220 woningen.

Aan Architectuur Lokaal is gevraagd de selectieprocedure op te stellen en te begeleiden, en een ontwerpatelier voor het gebied te organiseren.