Lokale initiatieven langs de A12 – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | maart 24, 2023

De snelweg A12 tussen Den Haag en de Duitse grens heet sinds een paar maanden de Regenboogroute. In dit kader zijn er plannen van lokale betrokkenen, gemeenten of regio’s en het landelijk Routeontwerp met betrekking tot de A12 en de omgeving.

De Regenboogroute, voorheen het Routeontwerp A12, is één van de tien Grote Projecten uit de Nota Architectuurbeleid Ontwerpen aan Nederland 2001-2004. De Regenboogroute is gericht op een betere inpassing van de snelweg in het landschap. De ideeën ervan die betrekking hebben op de omgeving van de A12 kunnen niet van bovenaf worden opgelegd. Er is aansluiting nodig bij het lokale en regionale beleid en bij plannen van initiatiefnemers voor het gebied langs de snelweg.

Architectuur Lokaal organiseerde de bijeenkomsten in samenspraak met het Projectbureau Regenboogroute A12 van Rijkswaterstaat. Centraal stond de wijze waarop lokale betrokkenen de snelweg kunnen inbedden in het ruimtelijk kwaliteitsbeleid van hun gemeente of regio. Elke bijeenkomst werd georganiseerd met het lokale architectuurcentrum ter plaatse.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dirk Bergvelt, T 020-5304000