Laatste oproep BouwEXPO Tiny Housing in Almere – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | juni 4, 2023

Woensdag 20 april sluit de inzendingstermijn voor de ideeënprijsvraag van de BouwEXPO Tiny Housing. De prijsvraag staat open voor iedereen. Behalve zelfbouwers zijn ook ontwikkelaars, architecten en onderzoekers uitgenodigd om een duurzaam en betaalbaar Tiny House voor te stellen. Minister Blok zal bij de bekendmaking van de winnaars aanwezig zijn.

De deelnamevoorwaarden zijn ruim opgesteld zodat de prijsvraag maximaal toegankelijk is. Het idee voor een huisje van maximaal 50 m2 bruto vloeroppervlakte bestaat uit een eenvoudige maquette, een A3 bord met de verbeelding van het ideale Tiny House en maximaal twee pagina’s tekst.

Minister Blok bij bekendmaking winnaars op 6 juli 2016 De winnaars worden woensdag 6 juli 2016 door de jury bekend gemaakt in het bijzijn van minister Stef Blok. De winnaars krijgen een optie op een bouwlocatie en kunnen vanaf dat moment starten met de realisering van hun ideale Tiny House in een ‘laboratoriumachtige’ sfeer.

De gemeente Almere wil in samenwerking met de rijksoverheid bereiken dat de innovatieve kleine huisjes gebouwd kunnen gaan worden. Met de leerervaringen van de BouwEXPO kunnen vervolgprojecten elders mogelijk worden gemaakt. Deelnemers kunnen daarom ook seriematig bedoelde Tiny Houses als prototype voorstellen voor realisatie.

Meer informatie
Informatie over de BouwEXPO Tiny Housing is te vinden op bouwexpo-tinyhousing.nl. Architectuur Lokaal organiseert en begeleidt de prijsvraag. Kijk hier voor het reglement van de prijsvraag.