Jaula de los Elefantes bij Vakbeurs Gevel – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | maart 31, 2023

In Spanje vond de ‘Jaula de los Elefantes’ plaats. De Nederlandse manier van innoveren binnen bestaande systemen leidde tot een voor de Spanjaarden verleidelijk pragmatisme. Tegelijkertijd leerden de Nederlanders van de autonome instelling (de enige uitweg als machthebbers niet te bereiken zijn) om niet te snel compromissen te sluiten. De Spaanse ‘Valldaura Principles’van zelfredzaamheid blijken uitstekend toepasbaar op IJburg2, de Pier in Scheveningen en de openbare ruimte in Sloterdijk.
Indira van ‘t Klooster in gesprek met Michiel Bakkum (Royal HaskoningDHV), Wouter Valkenier (Studio Bintje) en Carolien Ligtenberg (Bureau ZWIRT).

Locatie en deelname
Dit debat vindt plaats bij Vakbeurs GEVEL, Ahoy Rotterdam.
Deelname aan het debat is kosteloos mogelijk door online registratie.

GEVEL 2014
GEVEL is een vakbeurs voor architecten en andere ontwerpers op het gebied van gevels. Bezoekers vinden op GEVEL de nieuwste geveltechniek en -vormgeving, systemen en oplossingen, referentieprojecten, mock-ups, lezingen en netwerkbijeenkomsten, exposities en competities. Meer informatie over GEVEL 2014 is te vinden via gevel-online.nl

De Olifantenkooi is een netwerk van jonge professionals in de bouwwereld. Het is een project van Architectuur Lokaal dat mede mogelijk is met een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.