IPKW TALKS! – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | maart 23, 2023

Slideshow

Op zaterdag 1 oktober 2016 organiseert Architectuur Lokaal het programma: IPKW TALKS! over de transformatie en herontwikkeling van Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Hiervoor ontving opdrachtgever Schipper Bosch in 2015 de Gouden Piramide, Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, voor gebiedsontwikkeling. Tijdens IPKW TALKS! lichten de opdrachtgever, gemeente Arnhem en gebruikers de herontwikkeling toe. Het lezingenprogramma wordt afgewisseld met filmpjes over innovatieve zaken, show & entertainment. Toegang is gratis.

Programma De bijeenkomst vindt plaats op 1 oktober van 11:00 tot 16:00 uur aan de Westervoortsedijk 73 in Arnhem, onder leiding van Indira van ’t Klooster (Architectuur Lokaal).

11.00  uur   Jeroen van den Eijnde – Future Makers ArtEZ

11.30  uur   Jeroen Bouvrie – Luminis
12.00  uur   Ine van Burgsteden – Gemeente Arnhem
12.30  uur   Bart Schoonderbeek – Schipper Bosch
13.00  uur   Jan Snellenburg – Uitvinder PET-fles
13.30  uur   Floris Schoonderbeek – Weltevree
14.00  uur   Kevin Rijke – IPKW
14.30  uur   Mendel Robbers – Schipper Bosch
15.00  uur   Jeroen Glissenaar – Ranger Park Sonsbeek
15.30  uur   Jeroen van den Eijnde – Future Makers ArtEZ
16.00  uur   Peter Dessens – Voormalig manager Akzo

De Gouden Piramide
De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Voor de Gouden Piramide komen opdrachtgevers van inspirerende en vernieuwende projecten in Nederland in aanmerking. De rijksoverheid is van deelname uitgesloten. De prijs wordt al sinds 2003 uitgereikt en bestaat uit een trofee, een plaquette en een bedrag van 50.000 euro. De beste projecten worden beschreven en geïllustreerd in een boek en de avrotros zendt documentaires uit over de genomineerde opdrachtgevers en hun project in Kunstuur.
De Gouden Piramide is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Open Dag Industriepark Kleefse Waard
De Open Dag van Industriepark Kleefse Waard (IPKW) INNOVATE en Techniekdag Arnhem toont bezoekers wat Arnhem zo interessant maakt op het gebied van energie, design, onderwijs en duurzaamheid.