Inzenden NRP Gulden Feniks 2022 kan nog tot en met 30 juni – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | maart 23, 2023

Maastunnel, Rotterdam: winnaar NRP Gulden Feniks 2021, categorie renovatie

Innovatieve, inspirerende en duurzame renovatie- en (gebieds-)transformatieprojecten kunt u nog inzenden voor de NRP Gulden Feniks 2022 tot en met 30 juni, 12.00 uur. NRP Gulden Feniks is de nationale prijs voor renovatie en transformatie en heeft als motto ‘een prijs om van te leren’. Door te laten zien wat succesfactoren en leerpunten zijn, wordt kennis overgedragen die voor de hele bouwwereld van belang kan zijn. Hiermee is de prijs een sterke stimulans voor het duurzaam gebruiken van bestaand vastgoed.

De prijs
NRP Gulden Feniks 2022 wordt uitgereikt aan projecten in de categorieën renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Een wildcard kan als extra prijs worden uitgereikt voor bijzondere projecten die speciaal en uitzonderlijk van aard zijn en daarmee een voorbeeldfunctie kunnen vervullen.

Beoordeling
NRP Gulden Feniks is een integrale prijs is, dat wil zeggen dat de jury projecten beoordeelt aan de hand van verschillende criteria in samenhang met elkaar. Het gaat dan om projecten die bijvoorbeeld door middel van vindingrijke oplossingen de leefbaarheid van een gebied bevorderen, of innovatief zijn wat betreft verduurzaming en daarmee een voorbeeldfunctie kunnen hebben.

Jury
De jury die de inzendingen beoordeelt bestaat uit Geurt van Randeraat, voorzitter (directeur SITE urban development), Harry Abels (directeur Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (directeur Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Bess Blomjous (Studio Bess), Jack Hock (programmamanager Strijp-S, Stichting Trudo), Jaap Wiedenhoff (partner bij ingenieursbureau ABT), Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus). Vanaf deze editie van de NRP Gulden Feniks is de jury versterkt met Sabine Renders.
Sabine Renders is als projectdirecteur verantwoordelijk voor de integrale ontwikkeling van het Hembrugterrein in Zaanstad. Eerder werkte zij onder meer bij woningcorporatie Stadgenoot aan binnenstedelijke herontwikkeling van bestaand vastgoed. Gedurende een aantal jaren was zij verantwoordelijk voor de transformatie van Oostenburg in Amsterdam.

Secretaris van de jury is Cilly Jansen m.m.v. Margot de Jager (Architectuur Lokaal).

Informatie
Alle informatie over NRP Gulden Feniks 2022 is te vinden op de website van de NRP Gulden Feniks.Op deze website kunt u ook alles lezen over de eerdere edities van de prijs.Het juryrapport van de laatste editie kunt u hier downloaden.

 Op verzoek van NRP wordt de NRP Gulden Feniks uitgevoerd door Architectuur Lokaal.