Heuvelinkprijs voor architectuur in woningbouw Arnhem uitgereikt – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | mei 29, 2023

Slideshow

Tijdens de Arnhemse Nacht van de Architectuur, op 7 juni, werd voor de achtste keer de Heuvelinkprijs uitgereikt, de Arnhemse architectuurprijs voor het beste gebouw. De jury heeft woningbouwproject Het Podium als winnaar van de vakjuryprijs gekozen. Dit project is ontworpen door Ralf Hottenträger van bureau OD205 SL en door Geesink Weusten Architecten. Vivare en de Klaassen Groep zijn de opdrachtgevers. De publieksprijs ging dit keer naar Woonzorgcentrum Eilandstaete ontworpen door Van de Looi en Jacobs Architecten. Vivare is de opdrachtgever.

De Heuvelinkprijs is in de jaren negentig in het leven geroepen door de gemeente Arnhem en Dagblad De Gelderlander om de aandacht voor lokale architectuur te stimuleren. Het thema van de editie 2012 was woningbouw.

Architectuurcentrum CASA, dat voor de derde keer tekende voor de organisatie van de Heuvelinkprijs, heeft aan de gemeente, de welstandscommissie en de Arnhemse corporaties gevraagd kanshebbende projecten voor te dragen die zijn opgeleverd in de periode 2008 tot en met  2011. Ook is een open oproep geplaatst in de regionale media.

Een deskundige jury, bestaande uit Ko Jacobs (ARTEZ), Helena Casanova (Casanova + Hernandez architecten), Cilly Jansen (Architectuur Lokaal), en Marc Reniers (M3H architecten) heeft de longlist met 18 genomineerden teruggebracht tot een shortlist met 8 projecten. Tijdens de jurydag zijn deze projecten bezocht en toegelicht door de architecten en de opdrachtgevers.

Lees hier het juryrapport.