Debat De Nieuwe Rijksbouwmeester: nog enkele plaatsen beschikbaar – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | juni 8, 2023

Op 11 mei vindt het openbare debat ‘De Nieuwe Rijksbouwmeester’ plaats in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Deze bijeenkomst vindt plaats op het moment dat het ministerie van BZK / Rijksvastgoedbedrijf de selectieprocedure voor een nieuwe, fulltime Rijksbouwmeester is gestart. Het ministerie publiceerde een profiel met een taakomschrijving. Komt die overeen met wat de vakgemeenschap van hem of haar verwacht? Aan het einde van de bijeenkomst zal Jaap Uijlenbroek, directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf reageren op de resultaten van de discussie. Wilt u bij dit debat aanwezig zijn, meld u dan snel aan, de zaal is bijna vol.

Het profiel dat Rijksvastgoedbedrijf publiceerde is hier te lezen.

Om een indruk te krijgen van de wensen van tal van betrokkenen uit de praktijk maakte Victor Vroegindeweij, op verzoek van Architectuur Lokaal, speciaal voor dit debat de film De Nieuwe Rijksbouwmeester. Daarin geven Astrid Sanson (gemeente Rotterdam), Jeroen de Willigen (Stadsbouwmeester gemeente Groningen), Elma van Boxel (ZUS), Wouter Vanstiphout (hoogleraar Politics as Design TU Delft), Janny Rodermond (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), Carel de Reus (careldereus.bv), Marco van Zandwijk (Ruimte OK), Cilly Jansen (Architectuur Lokaal), Boris Hocks (POSAD), Thijs Asselbergs (hoogleraar Architectural Engineering TU Delft), Adriaan Geuze (West8) en José van Campen (woord en plaats) hun visie op de toekomstige Rijksbouwmeester, als aftrap voor het debat.

Datum en locatie
Het debat vindt plaats op maandag 11 mei 2015, van 19.00 – 22.00 (incl. borrel) in Lloyd Hotel & Cultural Embassy Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam.
Wilt u bij het debat zijn? Meld u dan aan via onderstaand formulier. Vol is vol!

Programma

19.00 zaal open
19.30 welkom, Cilly Jansen, directeur Architectuur Lokaal
19.35 film De Nieuwe Rijksbouwmeester, Victor Vroegindeweij
19.45 discussie met de zaal o.l.v. Felix Rottenberg, voorzitter Architectuur Lokaal
21.00 slotronde met vm. Rijksbouwmeesters
21.15 gesprek Felix Rottenberg met Jaap Uijlenbroek, directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf, ministerie BZK
21.30 afsluiting, borrel, napraten
22.30 einde bijeenkomst