De lessen van Texel – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | maart 23, 2023

Om de lessen van IABR 2013-2014 breder te verspreiden hebben IABR en Architectuur Lokaal een reeks master classes voor bestuurders georganiseerd. Atelier Planet Texel is in het afgelopen anderhalf jaar een groot succes geworden. Niet alleen heeft het atelier concrete resultaten opgeleverd, deze worden ook breed gedragen en (daarom) op allerlei manieren in de praktijk gebracht.
Op 25 en 26 november komen wethouders en burgemeesters van de gemeenten Midden-Delfland, Goeree-Overflakkee en Gilze-Rijen naar Texel met hun eigen, aan toerisme, ruimtelijke ontwikkeling en economie gerelateerde cases. Master Dirk Sijmons, bijgestaan door FARO en La4Sale, onderzoekt samen met de bestuurders naar mogelijkheden voor ontwerp.

“Het vereist bestuurlijke moed om zo’n traject aan te gaan, en ontwerpers die de diepte in kunnen”, aldus George Brugmans.
Lees het interview Het succes van Texel, met Eric Hercules (wethouder Texel), Dirk Sijmons (curator IABR 2013-2014) en George Brugmans (directeur IABR) op Waaaro?Daaaro!

Meer informatie: Margot de Jager