Binnen, workshop interieurarchitectuur – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | maart 22, 2023

Driedaagse workshop voor medewerkers van het Centrum Facilitaire Dienstverlening van de Belastingdienst BCFD Utrecht. Programma met lezingen en excursies naar Den Haag, Eindhoven en Antwerpen.

Den Haag
In Den Haag werden de ministeries van Financiën en Economische zaken bezocht. Aan de orde kwamen het interieurconcept van een gebouw en de relatie tussen interieur en exterieur, de samenwerking tussen architect en interieurarchitect, stijlen van interieurontwerp.

Eindhoven
In Eindhoven werd gesproken over het vormgeven van ruimte met kleur, stof, materiaal en licht, en over de wisselwerking tussen huisvesting en het functioneren van organisaties. Een bezoek werd gebracht aan de Design Academy, de Technische Universiteit Eindhoven en De Effenaar bezocht.

Antwerpen
De Antwerpse excursie voerde naar het Felix Archief, waar het stadsarchief is gehuisvest in een verbouwd pakhuis. Luc Binst, winnaar van de Lensvelt Architect Interieurprijs 2006, besprak de relatie tussen de opdrachtgever en de interieurarchitect. Dirk Engelen, B-architecten liet zien hoe mode en interieur en horeca en kantoor elkaar beïnvloeden. Bezocht werden verschillende winkels in het centrumgebied die dusdanig zijn vormgegeven door B-architecten dat de grens tussen tentoonstellingsruimte en winkel is vervaagd.