Bekendmaking winnaars eerste ronde prijsvraag WHO CARES – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | maart 23, 2023

Foto: Rufus de Vries

Op 8 mei zal demissionair staatssecretaris Van Rijn bekendmaken welke inzendingen zijn geselecteerd voor de tweede ronde van de prijsvraag WHO CARES. Uit een totaal van 174 inzendingen koos de jury vijf teams per locatie voor de gemeenten Almere, Groningen, Rotterdam en Sittard-Geleen. Deze 20 teams worden uitgenodigd om hun ideeën uit te werken in de tweede ronde van de prijsvraag. Bij de bijeenkomst, die plaatsvindt in Theater Zuidplein, Rotterdam, gaat juryvoorzitter en Rijksbouwmeester Floris Alkemade in op de bevindingen van de jury. Hugo de Jonge, wethouder van Rotterdam, houdt een lezing over zorg in de wijk en de wethouders van de andere drie deelnemende gemeenten geven een doorkijk naar de tweede ronde van de prijsvraag. U kunt zich hier aanmelden voor deze bijeenkomst.

Programma Let op: de locatie is gewijzigd en vindt niet plaats in het Stadhuis maar in Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, 3083 Rotterdam16.00 Inloop
16.30 Opening door Pauline Meurs (jurylid WHO CARES)
16.40 Wat speelt er in de wijken? Met o.a. Nico van Duijn, René Erkelens, Ben van Essen en Daan Bultje (lokale juryleden)
16.55 Bevindingen jury door Rijksbouwmeester en juryvoorzitter Floris Alkemade
17.10 Visie op integratie zorg in de wijk door Hugo de Jonge (wethouder gemeente Rotterdam)
17.20 Bestuurdersdebat o.l.v. Pauline Meurs met o.a. wethouders Ruud Guyt (wonen, duurzaamheid en sport, gemeente Sittard-Geleen), Hugo de Jonge (onderwijs, jeugd en zorg, gemeente Rotterdam), Tjeerd Herrema (ruimte, wonen en wijken, gemeente Almere) en Alfred Kazemier (Directeur Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, gemeente Groningen).
17.35 Bekendmaking geselecteerde inzendingen.

Op 14 april 2017 zond EenVandaag een item over de prijsvraag uit op NPO1. U kunt het fragment hier terugkijken.

Informatie
De prijsvraag wordt uitgeschreven via de website prijsvraagwhocares.nl. Op deze website vindt u alles en meer over de prijsvraag. Vanaf volgende week kunt u zich via deze website aanmelden voor de bijeenkomst op 8 mei in Rotterdam.
Voor vragen kunt u contact opnemen met het projectteam via [email protected] of met projectleider Rutger Oolbekkink.

De prijsvraag WHO CARES is een initiatief van de Rijksbouwmeester in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Stichting Humanitas, de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, de gemeenten Almere, Groningen, Rotterdam, Sittard-Geleen en de provincie Limburg.
De Open Oproep WHO CARES is uitgeschreven conform Kompas Light Prijsvragen. Deze handleiding is ontwikkeld door Architectuur Lokaal en wordt breed onderschreven door (rijks)overheid en organisaties van opdrachtgevers, opdrachtnemers en adviseurs.