Baarn – Paleis Soestdijk – Architectuur Lokaal

nieuwsbericht | mei 30, 2023

Beleef de Dag van de Architectuur op Paleis Soestdijk! Tijdens een rondleiding vertelt onze deskundige gids over de bouwkundige, historische en decoratieve elementen uit de 17e eeuw en de latere architectonische inpassingen bij de overgang van Jachtslot naar Paleis en van Paleis naar Villa. Ontdek samen met Artifex de prachtige architectuur van dit Koninklijke erfgoed.
Na een ontvangst in de Oranjerie met koffie en gebak, neemt gids Paula van Dijk je mee door het paleis. De rondleiding voert door het in- en exterieur, die samen met het landgoed een architectonische eenheid vormen. Uiteraard kan je na de rondleiding op eigen gelegenheid nog genieten van het Paleis en de Tuin.

Paleis Soestdijk
Van een eenvoudige hofstede uit het midden van de 17e eeuw groeide paleis Soestdijk uit tot het witte paleis met ‘de open armen’ zoals we dat nu kennen. Een monumentaal complex met een on-Nederlands uiterlijk. Tot de 19e eeuw waren het vooral patriciërs en stadhouders die Soestdijk gebruikten als jachthuis en zomerverblijf. In de 19e eeuw kreeg Paleis Soestdijk zijn monumentale uiterlijk, dat aansloot bij de paleisarchitectuur zoals ook toegepast bij het tsarenpaleis van Pavlovsk. Niet verwonderlijk aangezien Anna Paulowna, die in 1816 met Willem II was getrouwd, in dit paleis was grootgebracht. Vanaf 1937 werd het een woon- en werkpaleis met de allure van een jaren dertig villa. Artifex stelt u in de gelegenheid om mee te kijken naar de architectuur van het verleden, de 17e eeuw, de 19e eeuw en te zien welke uitdaging de toekomst biedt. Een bestemming te vinden die past bij de status en geschiedenis van het paleis.

Arrangement is inclusief :   •    Toegang Paleis Soestdijk en de tuin •    Ontvangst in de Oranjerie met gebak

•    Rondleiding met gids

Voor meer informatie kijk op: artifex.nu/dagvandearchitectuur