Magazine ‘Grensverleggers. Wonen, werken, leven met zorg en energie’ nu digitaal gepubliceerd

nieuwsbericht | 19 maart 2019

Zojuist heeft Architectuur Lokaal het magazine 'Grensverleggers. Wonen, werken, leven met zorg en energie' digitaal gepubliceerd. Wie dit magazine van A tot Z doorleest zal ervaren dat de Nederlandse traditie om stad en land al overleggend vorm te geven, voortdurend nieuw leven wordt ingeblazen. Dat is noodzakelijk gezien de grote nieuwe opgaven die zullen leiden tot de herinrichting van stad en land. De inhoud laat ook zien dat veel mensen met enthousiasme en plezier grenzen slechten op weg naar de toekomst.

Het magazine biedt een weerslag van de recente editie van de manifestatie voor nieuwe lokale bestuurders, die Architectuur Lokaal traditiegetrouw vierjaarlijks organiseert. De discussies en presentaties lieten op allerlei manieren voorbeelden zien van grensverlegging, grensverruiming en grensvernauwing. Er kwamen veel mensen aan het woord die hier even zovele antwoorden op hebben, reflectie op bieden en inspirerende projecten hebben opgezet. In het gelijknamige magazine zijn de resultaten van de dag aangevuld met voorbeelden, interviews en columns.
Download hier het magazine 'Grensverleggers. Wonen werken leven met zorg en energie'.

De manifestatie Grensverleggers. Wonen, werken, leven met zorg en energie vond plaats op 29 november 2018 in Villa Jongerius, Utrecht.
Deze manifestatie was de zevende editie van de landelijke manifestatie voor en over (publiek) opdrachtgeverschap en ontwerp, die Architectuur Lokaal traditiegetrouw vierjaarlijks organiseert in het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Eerdere edities waren Hitte in de delta (2014), Bouwen op ambitie (2010), BOOST – Impuls voor publiek opdrachtgeverschap (2006), Oost West Thuis Best (2004), ORG (1996) en Niet Grijs! (1994). De manifestatie in 2018 werd mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Ministerie van BZK.