Winnaars prijsvraag fietsenstalling Nieuwegein

Archief prijsvraag | 9 april 2010 | Nieuwegein

Op 9 april en in de aanwezigheid van de tien genomineerde architecten en vele belangstellenden, maakte wethouder Bert Lubbinge de winnaars bekend van de projectprijsvraag Nieuwbouw Fietsenstalling Ringstede Nieuwegein. Fietsenstalling "R400” van Annemiek Bleumink en Donald Osborne ontvingen de eerste prijs. De gemeente heeft de intentie het winnende ontwerp te realiseren.

Prijswinnaars
1e prijs - Fietsenstalling R400,  Annemiek Bleumink en Donald Osborne
2e prijs - De Fietstuin, Bram Zondag en Arjan de Nooijer
3e prijs - F.Lux, Wouter van Alebeek en Erik de Vries

Tentoonstelling
De tien genomineerde ontwerpen, waaronder het winnende ontwerp van Bleumink en Osborne, zijn tot en met vrijdag 28 mei te zien in een tentoonstelling in het Infocentrum Binnenstad (Borgstede 1, Nieuwegein)

Prijsvraag
Voor het ontwerp van de fietsenstalling op de Ringstede schreef de gemeente op 9 november 2009 een openbare projectprijsvraag uit. De prijsvraag werd uitgeschreven onder architecten geboren op of na 9 november 1974, om jonge architecten een kans te bieden tot realisatie van hun voorstel.
De gemeente is op zoek naar realistische en creatieve voorstellen voor een permanente stalling voor circa 400 fietsen en bromfietsen. Deze voorstellen zullen naar verwachting bijdragen aan de gedachtevorming over herinrichting van de Ringstede.

Nieuws en informatie
21 maart 2011 - start bouw fietsenstalling Ringstede. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Nieuwegein

16 april 2010 - Prijsuitreiking op youtube - Rtv9

9 april 2010 - bekendmaking winnaars
Op vrijdag 9 april wordt de winnaar bekend gemaakt en opent de tentoonstelling met de genomineerde ontwerpen in het Infocentrum Binnenstad Nieuwegein.

17 maart 2010
De jury heeft uit het totaal van 43 inzendingen tien architecten genomineerd die met hun inzending een inspirerend en realiseerbaar voorstel doen voor een aantrekkelijke fietsenstalling op de Ringstede.

De genomineerden in willekeurige volgorde
Robert Uijttewaal (Rotterdam)
Janneska Spoelman en Merten Nefs (Delft)
Arjan de Nooijer en Bram Zondag (Rotterdam)
Guido Wezenberg (De Meern)
Annemiek Bleumink en Donald Osborne (Den Haag)
Laura Ubachs en Saynzo Osinga (Rotterdam)
Marjolein Dekker (Amsterdam)
Wouter van Alebeek en Erik de Vries (Amsterdam)
Björn van Rheenen (Amsterdam)
Rutger Kuipers (Benschop)

Raadpleeg de website van de gemeente Nieuwegein voor meer informatie over de prijsvraag en de inzendingen.