Vier plannen voor een nieuw Huis van Stad en Regio Dordrecht

nieuwsbericht | 31 januari 2020

Tot en met 9 februari zijn de prijsvraagontwerpen voor het nieuwe Huis van Stad en Regio Dordrecht te bekijken in het SpuiLAB in Dordrecht. Deze ontwerpen zijn gemaakt door de architectenbureaus Geurst & Schulze, kadawittfeldarchitektur, Neutelings Riedijk en Schmidt Hammer Lassen. Bij de tentoonstelling zijn films, maquettes en tekeningen te zien. Reacties van bezoekers van de tentoonstelling worden aan de jury meegegeven.

De architecten werden geselecteerd uit 34 architectenbureaus die een visie hadden ingestuurd voor de ontwerpprijsvraag Huis van Stad en Regio. Dit zijn de plannen:

  • Een Thuis voor de Stad, Geurst & Schulze architecten b.v., Nederland
  • het Huis op het Plein, kadawittfeldarchitektur GmbH, Duitsland
  • De Drechtse huizen. Eigen karakter, samen één, Neutelings Riedijk Architecten B.V., Nederland
  • Stedelijk Knooppunt/Toekomstvisie voor leren, werken en betrokkenheid in het publieke domein/ Schmidt Hammer Lassen Architects, Denemarken

Tentoonstelling
Bij de tentoonstelling kunnen bezoekers hun reactie op de plannen achterlaten. Deze reacties worden aan de jury meegegeven. De tentoonstelling vindt tot en met zondag 9 februari 2020 plaats in het SpuiLAB, Spuiboulevard 210 in Dordrecht.
Openingstijden: dagelijks van 12.00 – 17.00 uur en op donderdag van 12.00 - 20.00 uur.

Resultaat prijsvraag
Het resultaat van de prijsvraag wordt in april 2020 verwacht. De gemeente is van plan om het winnende ontwerp uit te voeren en de winnaar van de prijsvraag daarbij gedurende het hele proces te betrekken.

Jury
De jury bestaat uit prof. ir. Jo Coenen (voorzitter), prof. dr. ir. Philomena Bluyssen (hoogleraar Indoor Environment TU Delft), ir. Matthijs de Boer (voorzitter Welstands- en Monumentencommissie Dordrecht), Dennis van Buuren (horecaondernemer in Dordrecht), ir. Jeanne Dekkers (Jeanne Dekkers Architectuur) en ir. Elies Koot (projectontwikkelaar Boelens De Gruyter).

De prijsvraag Huis van Stad en Regio Dordrecht is uitgeschreven door de gemeente Dordrecht en wordt uitgevoerd in samenwerking met Architectuur Lokaal. Secretaris van de prijsvraag is drs. Cilly Jansen, m.m.v. Bram Talman.
De prijsvraag is uitgeschreven aan de hand van Kompas Light Prijsvragen. Deze handleiding is ontwikkeld door Architectuur Lokaal en wordt breed onderschreven door (Rijks)overheid en organisaties van opdrachtgevers, opdrachtnemers en adviseurs. De prijsvraag Huis van Stad en Regio Dordrecht is gepubliceerd op TenderNed.