Ontwerpteam omgevingsvisie Weststellingwerf van start

Archief nieuwsbericht 28 september 2015 | 7 oktober - 9 oktober 2015

School Sickengastraat WolvegaDe belangstelling voor deelname aan Atelier Weststellingwerf, dat van 7 tot 9 oktober aan de slag gaat in voormalige Mulo van Wolvega, is groot. Daarom is besloten de teams uit te breiden. De geselecteerde ontwerpers zijn: Anne Berkers, Elisabeth Boersma, Laurens Boodt, Robert Cruiming, Merel Enserink, Adriaan Jurriëns, Daan Mulders, Arjan de Nooijer, Martijn Pater, Gideon Peele, Nout Sterk en Robert Wierenga. In deze selectie zijn zowel architecten, stedenbouwkundigen als landschapsarchitecten vertegenwoordigd.

De ontwerpteams onderzoeken de mogelijkheden voor de toekomst van de gemeente Weststellingwerf onder begeleiding van mentoren) Maike van Stiphout (DS Landschapsarchitecten), Boris Hocks (POSAD) en Harm Wassink (UNStudio).
Atelier ZZ is een project van Architectuur Lokaal onderzoekt de mogelijkheden voor ruimtelijke ontwikkelingen in de context van de nieuwe Omgevingswet. Ontwerp en betrokkenen uit het gebied vormen het uitgangspunt voor deze pilot in de gemeente Weststellingwerf.

Meer informatie: Vincent Kompier