Vijftien enthousiaste ontwerpers aan de slag met De Egyptische Poort Bladel

Archief nieuwsbericht | 17 mei 2017 | 29 mei - 30 mei 2017 | Gemeentehuis | Bladel

deelnemers-egyptische-poortDe gemeente Bladel wil het tien hectare grote gebied aan de rand van het dorp op een bijzondere manier ontwikkelen. Daarom start de gemeente een ontwerpatelier met Architectuur Lokaal om de opgave voor het gebied De Egyptische Poort aan te scherpen. De belangstelling voor het atelier was groot. Er zijn vijftien deelnemers geselecteerd voor het tweedaagse ontwerpatelier dat volgende week aan de slag gaat. Hierin wordt de opgave voor De Egyptische Poort in multidisciplinaire teams verkend, in samenspraak met de gemeenteraad en belanghebbenden.

Deelnemers en mentoren
Christopher de Vries, Joep Verheijen, Bart Claassen, Joey Rademakers, Harry van Gameren, Jacqueline Ram, Michelle Leemkuil, Juriaan Calis, Lex de Jong, Floris van der Zee, Rolf van der Leeuw, Mike Verdonschot, Nina Aalbers, Victor Verhagen en Anton Zoetmulder en drie ambtenaren zullen aan het atelier deelnemen. Zij worden begeleid door drie mentoren: Bjarne Mastenbroek (SeARCH), Kathleen van de Werf (BUUR) en Wouter Valkenier (Studio Valkenier). De organisatie is in handen van Indira van 't Klooster, Vincent Kompier en Stef Bogaerds (Architectuur Lokaal).

Atelier De Egyptische Poort
Welke ruimtelijke mogelijkheden zijn denkbaar? Hoe zet je een organisch ontwikkelproces op waarbij (lokale) ondernemers kunnen bijdragen aan de uitvoering van de plannen? Hoe verwerk je de thema’s duurzaamheid en klimaat in deze ontwikkeling? Het betrekken van bestuurders, raadsleden, bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties is een essentieel onderdeel van deze manier van werken. Na het atelier worden de verschillende scenario’s aangescherpt en gepresenteerd aan de gemeenteraad. In september zal de gemeenteraad uit verschillende scenario’s de daadwerkelijke opgave voor het gebied vaststellen.

Meer weten?
Architectuur Lokaal organiseert het atelier in opdracht van de gemeente Bladel. Voor meer informatie mail naar Stef Bogaerds. Voor meer informatie over eerdere ontwerpateliers van Architectuur Lokaal kijk op De Olifantenkooi en Form follows Mentality en op mijnOmgevingsvisie.nl voor ateliers Zwolle-Zuid, Atelier Omgevingsvisie Fryslân en Atelier Toekomstvisie Weststellingwerf.