Tentoonstelling prijsvraag Wandkunst Torenvlietbrug geopend

Archief nieuwsbericht | 8 november 2019 | 11 november - 21 november 2019 | 9:00 - 17:00 | Gemeentehuis Oegstgeest | Rhijngeesterstraatweg 13

Opening van de tentoonstelling in het gemeentehuis van Oegstgeest

Vanmiddag heeft wethouder Jan Nieuwenhuis van Oegstgeest de tentoonstelling van de vier inzendingen voor de prijsvraag Wandkunst onderdoorgang Torenvlietbrug in het gemeentehuis geopend. Bewoners en andere belangstellenden kunnen de ontwerpen van de kunstenaars Michiel Kluiters, Gabriel Lester, Sanja Medic en Martijn Sandberg bekijken en hun reactie op de plannen geven. Alle reacties worden aan de jury voorgelegd. Begin december wordt de winnaar van de prijsvraag bekendgemaakt. Het winnende plan wordt uitgevoerd door de provincie Zuid-Holland.

63 aanmeldingen
Dit voorjaar schreef de provincie Zuid-Holland een prijsvraag uit voor een kunsttoepassing voor de wand in de onderdoorgang van de Torenvlietbrug in Oegstgeest. Uit de 63 aanmeldingen voor deelname selecteerde de jury acht ontwerpers voor een bureaupresentatie. Vier van hen werden geselecteerd om een schetsontwerp te maken: Michiel Kluiters, Gabriel Lester, Sanja Medic en Martijn Sandberg. Hun ontwerpen zijn te bekijken in zowel de hal van het gemeentehuis van Oegstgeest als in het informatiecentrum RijnlandRoute.

Praktische informatie tentoonstellingen
Gemeentehuis Oegstgeest: Rhijngeesterstraatweg 13, 2342 AN Oegstgeest, openingstijden: ma t/m vr: 09.00-17.00 uur.
Informatiecentrum RijnlandRoute: Rietpolderweg 19, 2323 LL Leidschendam, openingstijden: woensdag van 11.00 tot 15.00 uur, vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Jury
De jury, onder voorzitterschap van Jan Nieuwenhuis (wethouder gemeente Oegstgeest), bestaat verder uit Christoph Elsässer (supervisor Nieuw-Rhijngeest), Abe Veenstra (voorzitter Kwaliteitsteam RijnlandRoute), Sjoukje van Heesch (landschapsarchitect, provincie Zuid-Holland) en Sandrine van Noort (curator Stichting Beelden in Leiden en kunstcollectie LUMC).
Op verzoek van de Provincie Zuid-Holland wordt de prijsvraag georganiseerd in samenwerking met Architectuur Lokaal. Secretaris van de jury is Vincent Kompier m.m.v. Bram Talman.

De prijsvraag Wandkunst onderdoorgang Torenvlietbrug Oegstgeest wordt in samenwerking met Architectuur Lokaal uitgeschreven aan de hand van Kompas Light Prijsvragen.