Startbijeenkomst prijsvraag Who Cares: 18 januari in Almere

Archief nieuwsbericht | 11 januari 2017 | 18 januari 2017 | Schouwburg | Almere

2De kick-off voor who cares, ontwerpprijsvraag voor nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning, vindt volgende week woensdag, 18 januari, plaats in de Schouwburg van Almere. U kunt zich nog aanmelden voor deze bijeenkomst via de website www.prijsvraagwhocares.nl.
De prijsvraag wordt georganiseerd door de Rijksbouwmeester in samenwerking met gemeente Almere, gemeente Groningen, gemeente Rotterdam met Stichting Humanitas en gemeente Sittard-Geleen met de provincie Limburg.

Met de prijsvraag zoekt de Rijksbouwmeester naar innovatieve en toekomstgerichte visies op de Nederlandse woonwijken, die antwoord geven op de vergrijzing en de veranderingen in de zorg en ondersteuning; nieuwe ideeën die een impuls geven aan de ruimtelijke vernieuwing van de wijken. Hiertoe roept de Rijksbouwmeester, samen met bovengenoemde partners en met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), ontwerpers en andere innovatieve denkers en doeners uit om met oplossingen en voorstellen te komen om de nieuwe ontwikkelingen in de zorg en demografie vorm te geven in de woonwijken.

Alle informatie over de prijsvraag en aanmelding voor de kick off bijeenkomst is te vinden op website van de prijsvraag.
De prijsvraag wordt uitgevoerd in samenwerking met Atelier Rijksbouwmeester, Nederlandwordtanders en Architectuur Lokaal. Het reglement is opgesteld aan de hand van KOMPAS bij Prijsvragen.