Stadsgesprek in Hilversum: Unesco nominatie voor Zonnestraal?

Archief nieuwsbericht | 6 november 2017 | 29 november 2017 | Hilversum

Landgoed Zonnestraal in Hilversum heeft een kleurige en rijke geschiedenis. Dat vertaalt zich niet alleen naar de monumentale architectuur, maar ook naar de bijzondere oorsprong en het omringende landschap. Hoe maak je van die rijke geschiedenis nu werelderfgoed? De gemeente Hilversum is op dit moment druk met de voorbereidingen voor een Unesco dossier. Op woensdagavond 29 november vindt hierover een stadsgesprek plaats op locatie. 

Het stadsgesprek wordt georganiseerd door het Dudok Architectuur Centrum. De avond start met een presentatie over vergelijkbaar Unesco Werelderfgoed in Nederland: de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Hierna wordt dieper in gegaan op het traject van het Zonnestraal dossier. Wie werken er aan deze nominatie en hoe gaat dat in zijn werk? Niet alleen de gemeente, maar ook (landschaps)architecten, historici, monumentendeskundigen en andere experts werken hieraan mee. Naar welke toekomstvisie voor Zonnestraal wordt gewerkt? Na deze inleidingen volgt een serie korte visuele inspiraties voor Zonnestraal. Wat zou er nog meer mogelijk zijn?
In het tweede deel van de avond vindt een gesprek plaats met de aanwezigen onder leiding van moderator Indira van ‘t Klooster, Architectuur Lokaal.

Locatie en programma
Het stadsgesprek vindt plaats op donderdag 29 november 2017 in de Brasserie van Zonnestraal, Loosdrechtse Bos 15, 1213 RH Hilversum.
U kunt via stadsgesprekken@dudokarchitectuurcentrum.nl laten weten of u aan het Stadsgesprek wilt deelnemen.

Programma     
19.15 Ontvangst met koffie in Brasserie Zonnestraal
19.30 Introductie, Irmgard van Koningsbruggen, architectuurhistoricus en voorzitter Dudok Architectuur Centrum
19.40 Vergelijkbaar Unesco erfgoed in Nederland, o.a. Van Nelle Fabriek, Rotterdam
20.00 Het dossier Zonnestraal, diverse deskundigen aan het woord
20.30 Korte visuele inspiraties
20.50 Discussie o.l.v. Indira van ‘t Klooster, Architectuur Lokaal
21.30 Afsluiting