Prijsuitreiking prijsvraag Lommerrijk op 23 juni in Rotterdam

nieuwsbericht | 19 juni 2014 | Rotterdam

Lommerrijk landtong. Foto Exploitatiemaatschappij LommerrijkOp maandag 23 juni om 20.00 uur vindt de prijsuitreiking van de Open Oproep Herontwikkeling Lommerrijk plaats op de prijsvraaglocatie Lommerrijk, Straatweg 99 in Rotterdam. Vanaf 17.30 uur is hier de tentoonstelling te zien van de inzendingen van Laurens de Boer, Studio Plots, en de beide teams van Dana Ponec en NAT Architecten. Deze ontwerpers werden geselecteerd voor uitwerking van de visie die zij in de eerste ronde van de ideeënprijsvraag hebben ingediend. Bij de prijsuitreiking lichten de ontwerpers hun voorstellen toe. Voorafgaand hieraan is er de mogelijkheid om de WK voetbalwedstrijd Nederland-Chili op een groot scherm te volgen

Exploitatiemaatschappij Lommerrijk is op zoek naar een voorstel voor een haalbare ruimtelijke strategie voor rendabele herontwikkeling van de locatie Lommerrijk, die past binnen de kwetsbare omgeving. Draagvlak onder alle stakeholders is een belangrijk uitgangspunt. Om tot deze ontwikkelstrategie te komen schreef de Exploitatiemaatschappij een Open Oproep uit in twee rondes. Er is € 10.000 prijzengeld beschikbaar gesteld. De prijsvraag werd georganiseerd door Architectuur Lokaal.

Geselecteerde visies
Voor de eerste ronde van de openbare ideeënprijsvraag werden 63 visies ingediend. De vakjury, bestaande uit Carel de Reus, Gerhard Frishert en Hanneke Kijne, selecteerde vier visies voor uitwerking in de tweede ronde. Aan de inzenders werd gevraagd om deze voorstellen uit te werken. De geselecteerde plannen zijn:

  • ‘De Lommerrijk Collectie’ van Laurens de Boer
  • ‘Dubbelspel’ van Jasper Tuinema (studio Plots)
  • ‘JAZZ’ van Dana Ponec (Dana Ponec Architecten) met Paul van Wijk (Stijlgroep), Wilko Wolters (Wolters Vastgoed) en Katja de Winter (Dana Ponec Architecten)
  • ‘Plantage Rommelrijk’ van Frank van Manen (NAT Architecten) met Jasper Baas

Openbare prijsuitreiking
De uitslag van de prijsvraag wordt bekend gemaakt op maandag 23 juni in Lommerrijk, Straatweg 99 in Rotterdam.
Vanaf 17.30 uur is hier de tentoonstelling te zien van de vier uitgewerkte visies. Tussen 18.00 en 19.45 uur is er de mogelijkheid om de WK voetbalwedstrijd Nederland-Chili op een groot scherm te volgen.
Vanaf 20.00 uur zal John Laan, namens Exploitatiemaatschappij Lommerrijk, het resultaat van de prijsvraag bekend maken nadat de ontwerpers hun visies hebben gepresenteerd en juryvoorzitter Carel de Reus de overwegingen van de jury heeft toegelicht.
De prijsuitreiking is openbaar; wie aanwezig wil zijn wordt verzocht dit uiterlijk vrijdag 20 juni door te geven via een e-mail aan Margot de Jager