Inzenden NRP Gulden Feniks 2020 kan nog tot en met 28 februari

nieuwsbericht | 12 februari 2020

Voor NRP Gulden Feniks 2020 zoekt NRP renovatie- en transformatieprojecten die inspirerend, uniek, innovatief en duurzaam zijn. Denkt u dat uw project hieraan voldoet, zendt dan in. Dat kan nog tot en met 28 februari. U kunt ook, tot en met 17 februari, projecten voordragen.
NRP Gulden Feniks is ingesteld door NRP ter bevordering van een duurzaam (her)gebruik van de bestaande gebouwde omgeving. Met deze prijs wordt interessante informatie van renovatie- en transformatieprojecten bij elkaar gebracht. Door te laten zien wat succesfactoren en leerpunten zijn, wordt kennis overgedragen die voor de hele bouwwereld van belang kan zijn. De prijs heeft dan ook als motto ‘een prijs om van te leren’. 

NRP Gulden Feniks 2020 wordt uitgereikt aan projecten in de categorieën renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. Een wildcard kan als extra prijs worden uitgereikt voor bijzondere projecten die speciaal en uitzonderlijk van aard zijn en daarmee een voorbeeldfunctie kunnen vervullen.

Beoordeling
NRP Gulden Feniks is een integrale prijs is, dat wil zeggen dat de jury projecten beoordeelt aan de hand van verschillende criteria in samenhang met elkaar. Het gaat dan om projecten die bijvoorbeeld door middel van vindingrijke oplossingen de leefbaarheid van een gebied bevorderen, of innovatief zijn wat betreft verduurzaming en daarmee een voorbeeldfunctie kunnen hebben.

Jury
De jury die de inzendingen beoordeelt bestaat uit Geurt van Randeraat, voorzitter (directeur SITE urban development), Harry Abels (directeur Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (directeur Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Jack Hock (programmamanager Strijp-S, Stichting Trudo), Marlon Huysmans (directeur MH Projects), Jaap van Rhijn (directeur Huivesting Renovatie en Financiën van de Tweede Kamer), Jaap Wiedenhoff (partner bij ingenieursbureau ABT) en Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus).
Secretaris van de jury is Cilly Jansen (directeur Architectuur Lokaal) m.m.v. Margot de Jager (projectmedewerker Architectuur Lokaal).

Informatie
Alle informatie over NRP Gulden Feniks 2020 is te vinden op de website van de NRP Gulden Feniks.
Op deze website kunt u ook alles lezen over de eerdere edities van de prijs.

Op verzoek van NRP wordt de NRP Gulden Feniks 2020 uitgevoerd door Architectuur Lokaal.