Gouden Piramide blikt terug en opent inschrijftermijn 2018

Archief nieuwsbericht | 18 oktober 2017 | 1 november 2017

Op 1 november 2017 start de Rijksbouwmeester de inschrijftermijn voor de Gouden Piramide, Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, voor het jaar 2018. Hieraan voorafgaand is er de mogelijkheid om in Utrecht, Amsterdam, Nijmegen en Arnhem projecten te bezoeken, waarvan de opdrachtgevers eerder werden bekroond; zij zijn ook zelf aanwezig.
Vanaf vandaag worden wekelijks interviews gepubliceerd met deze en andere gelauwerde opdrachtgevers uit eerdere edities van de Gouden Piramide. Daarvoor gingen Indira van 't Klooster, Architectuur Lokaal, en fotograaf Marijn Scheeres op pad door Nederland. We beginnen in Amsterdam met Evert Verhagen, opdrachtgever van de Westergasfabriek.

Op bezoek bij winnaars
Op woensdag 1 november kunt u kennismaken met vier opdrachtgevers in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Arnhem van winnende projecten uit eerdere edities van de Gouden Piramide. Kan de bekroonde aanpak ook nu nog werken? Welke verantwoordelijkheid hebben opdrachtgevers na oplevering van hun project? Dergelijke vragen kunt u de opdrachtgevers stellen. U kunt een projectlocatie kiezen, waar rond 12.00 uur wordt verzameld.
Voor aanmelding, startlocaties en aanvangsmomenten klikt u hier. Voor een lunch wordt gezorgd.

Start Gouden Piramide 2018
Aansluitend kunt u op 1 november vanuit elk van de vier locaties om 14.00 uur meerijden met een busje naar het nieuwe gebouw van de Hoge Raad in Den Haag. Vanaf 16.00 uur opent Rijksbouwmeester Floris Alkemade de inschrijftermijn voor de Gouden Piramide 2018 in het Johan de Witthuis, Kneuterdijk 6, Den Haag. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Eerste interview met opdrachtgever Westergasfabriek nu te lezen
In de reeks gesprekken van Indira van 't Klooster met tien eerdere winnaars van de Gouden Piramide komen onder meer het belang van de Gouden Piramide voor het opdrachtgeverschap, de bekendheid van de prijs en de effecten van de bekroningen aan bod.
Het eerste interview is gehouden met Evert Verhagen, winnaar van de Gouden Piramide 2004 met de Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Voor hem is de prijs vooral van belang voor het opdrachtgeverschap in het algemeen. ‘Er is immers geen opleiding voor goed opdrachtgeverschap, en deze prijs biedt de mogelijkheid om kennis door te geven', aldus Verhagen.
Het interview is hier te lezen.
De website wordt tot 2018 wekelijks aangevuld met interviews.