De Gouden Formule

Archief nieuwsbericht | 12 oktober 2016 | 14 november 2016 | Showroom Arnhem
Industriepark Kleefse Waard Arnhem gebouw HB Foto: Suzanne Valkenburg

Industriepark Kleefse Waard Arnhem gebouw HB
Foto: Suzanne Valkenburg

Op 26 november reikt minister Stef Blok de Gouden Piramide 2016 uit aan de meest inspirerende opdrachtgever op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur of ruimtelijke ordening. Voorafgaand aan deze uitreiking organiseert Architectuurcentrum CASA op maandagmiddag 14 november in samenwerking met Architectuur Lokaal en Atelier Rijksbouwmeester een middagprogramma over inspirerend opdrachtgeverschap in Arnhem.

Voor een provinciestad scoort Arnhem buitengewoon hoog bij de Gouden Piramide; in 2013 won het Modekwartier Klarendal de prijs en in 2015 ging deze naar Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Daarnaast zijn recent ook nog andere Arnhemse projecten doorgedrongen tot de shortlist: Cultuurgebouw Rozet, Hoeve Klein Mariëndaal en Departement Tijdelijke Ordening (DTO). Is dit een toevallige samenloop van enkele succesvolle projecten of zit hier een bewuste formule achter? En kunnen we de nodige lessen leren van de prijswinnaars, ook voor andere ontwikkelingen in de stad?

Tijdens deze middag praten we met de opdrachtgevers zelf over hun projecten, hun rol als opdrachtgever en over de ontwikkeling van Arnhem in bredere zin. Met Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Indira van ’t Klooster (Architectuur Lokaal), wethouder Ron König (gemeente Arnhem), Berry Kessels (Volkshuisvesting Arnhem, Modekwartier), Bart Schoonderbeek (Schipper Bosch, IPKW), Peter Groot (DTO), Guus de Rijk (gemeente Arnhem, Rozet) en Jan Hassink (Hoeve Kleine Mariëndaal).

maandag 14 november 16.00 – 18.00 uur
deuren open 15.30 uur
Showroom Arnhem, Langstraat 20
entree gratis, aanmelden niet nodig