54 inzendingen voor de NRP Gulden Feniks 2021

nieuwsbericht | 9 maart 2021

Jury NRP Gulden Feniks bij locatiebezoek De Nieuwe Stad in Amersfoort, winnaar in de categorie Gebiedsontwikkeling in 2020

Ook dit jaar is er weer een indrukwekkend aantal inzendingen ontvangen voor de NRP Gulden Feniks. In april zal de jury een aantal kanshebbende projecten voor deze prestigieuze jaarlijkse prijs bezoeken om daaruit de winnaars van de editie 2021 aan te wijzen.
Vanaf dit jaar treedt projectontwikkelaar Bess Blomjous toe tot de jury. Haar hart ligt bij herontwikkelingsopgaven: "Het behouden en hergebruiken van gebouwen is niet alleen vanuit erfgoedwaarde, milieu, techniek of financiën van belang, maar ook vanuit een algehele beleving van onze gebouwde wereld."
Op 6 april organiseert NRP een digitale talkshow met de winnaars van de NRP Gulden Feniks 2020.

Uit de 54 ingezonden projecten stelt de jury een shortlist samen. Op maandag 12 en dinsdag 20 april 2021 zal zij de projecten uit deze lijst bezoeken en gesprekken met de inzenders voeren. Hierna komt zij tot de nominatie van een aantal projecten in de categorieën renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. De jury kan per categorie een winnaar aanwijzen en daarnaast ook een wildcard als extra prijs toekennen.
Alle informatie over de NRP Gulden Feniks 2021 en de voorgaande edities vindt u hier.

Bess Blomjous

De jury
De jury die de inzendingen beoordeelt bestaat uit Geurt van Randeraat, voorzitter (SITE urban development), Harry Abels (Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus), Bess Blomjous (Studio Bess), Jack Hock (Strijp-S, Stichting Trudo), Marlon Huysmans (Fabuleux Destin) en Jaap Wiedenhoff (ABT),
Bess Blomjous, die vanaf de editie 2021 tot de jury is toegetreden, is zelfstandig ontwikkelaar van (her-)ontwikkelingsopgaven in en rond de stad. Zij was in verschillende functies verantwoordelijk voor opgaven als de herontwikkeling van het Nieuwe Energie terrein in Haarlem en de transformatie van de Beurs van Berlage in Amsterdam. Eerder werkte zij als concept- en projectontwikkelaar bij TCN Property Projects, MAB Development en Lingotto.
Secretaris van de jury is Cilly Jansen m.m.v. Margot de Jager (Architectuur Lokaal).

Talkshow winnaars Gulden Feniks 2020
Op 6 april 2021 organiseert NRP een talkshow vanuit Pakhuis de Zwijger met de winnaars van de Gulden Feniks 2020. Gespreksleider is Bart Krol, bestuursvoorzitter van NRP. Meer informatie: zie NRP.

 

 

In opdracht van NRP voert Architectuur Lokaal de NRP Gulden Feniks uit.