Waar voor je geld

Archief debat | 20 maart 2010 | Bouwbeurs Eigen Huis Verbouwen, Utrecht

Eerste actie van het Laboratorium Particulier Opdrachtgeverschap over waardecreatie bij het bouwen van een eigen woning.

Architect Marc Koehler verzorgde de aftrap van het debat met een inleiding over de waarde van een onder architectuur gebouwde woning versus een cataloguswoning. Hierna volgde een discussie onder leiding van Indira van ’t Klooster over de vraag: ‘Is een bouwwerk onder architectuur een waardevaste belegging is of bent u met een catalogusproduct beter af?’.

Programma
15:00  – 15:30 uur: Inleiding door Marc Koehler (Marckoehler.nl - architecture and urban design). Een verkenning van de mogelijkheden van architectuur voor een droomhuis op maat als alternatief voor cataloguswoningen.

15:30 – 16:30 uur: Debat o.l.v. Indira van ’t Klooster (Architectuur Lokaal). Een eigen huis bouwen kost veel geld. Een architect ontwerpt een unieke woonplek waarin alle persoonlijke wensen kunnen worden opgenomen. Een cataloguswoning is een generiek product van standaardmodules, maar meestal wel goedkoper. Is een bouwwerk onder architectuur een waardevaste belegging of bent u met een catalogusproduct beter af?
Met Marc Koehler, Han Michel (projectontwikkelaar, Vroondaal), Peter Mikkers (directeur Livingstone Building Industry) en Thom Koster (adviseur Primavilla, adviesbureau particulier opdrachtgeverschap en consumentgericht bouwen).

16:30 – 17:00 uur Afsluiting met een hapje en een drankje

Dit programma maakt deel uit van het Laboratorium Particulier Opdrachtgeverschap van het ministerie van OCW in het kader van de architectuurnota 2009-2012.