Tilburg – Tilburgs Architectuur Film Festival 2015 (TiAFF)

filmfestival | 19 en 20 juni | Cinecitta

Cinecitta cafe Op vrijdag 19 juni 2015 zal in Tilburg de allereerste editie van het Tilburgs Architectuur Film Festival plaatsvinden. Het episch centrum zal dit jaar in Art-House bioscoop Cinecitta liggen waar film en architectuur wordt getoond aan het publiek. Naast vele films en documentaires, zullen ook lezingen en een netwerkevenement onderdeel uitmaken van het festival. Een levendig, jaarlijks terugkerend, festival in een aangename, sfeervolle omgeving!
Het thema van dit filmfestival is ‘transitie’. Onze samenleving is in beweging. Op alle vlakken voeren veranderingen de boventoon. Het filmfestival is een uitstekend middel om deze veranderende samenleving te onderzoeken. Van internationaal naar lokaal, van verleden tot toekomst, van stad tot stoel.

Een greep uit het filmprogramma

Tijdens het TiAFF wordt o.a. de film 'Bogota change' gedraaid. Twee inspirerende burgemeesters veranderen in 10 jaar tijd het gevaarlijke, gewelddadige en corrupte Bogota op geheel eigen wijze in een bruisende, leefbare stad. De film 'Grande hotel' laat een vervallen luxe hotel uit het koloniale Mozambique zien. De voorheen 110 luxe kamers worden nu bewoond door 2500 krakers. De film 'The Competition' toont een ontwerpprijsvraag waarin de grootste namen in de architectuurwereld een, soms pijnlijke, kijk in de keuken van de architect laten zien. In de film 'Koolhaas Houselife' ten slotte, toont een icoon in de architectuur, Villa Bordeaux, de intimiteit van het dagelijkse leven aan o.a. de hand van de werkzaamheden van de huishoudster. Deze vier films zijn slechts een greep uit het volledige filmprogramma.

Het TiAFF vindt plaats in alle drie de filmzalen van Cinecitta, op het terras en in het restaurant dat speciaal voor deze gelegenheid architectonisch geïnspireerde gerechten serveert.

Vrijdag 19 juni vanaf 12:00 uur tot en met zaterdag 20 juni 02:00 uur.
12:30 uur – 00:00 filmprogramma
23:30 uur – 02:00 after party in de Ristobar van Cinecitta

Voor meer info: www.TiAFF.nl en op facebook Tiaff2105