Tentoonstelling ontwerpen voor entree AMC verlengd

Archief nieuwsbericht | 28 augustus 2017 | verlengd t/m 5 september | 0:00 - 0:00

Foto: AMC

Wegens grote belangstelling van medewerkers en bezoekers voor de plannen voor een nieuwe entree voor het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC), is de tentoonstelling verlengd tot en met 5 september. Ook de openingstijden zijn verruimd. De plannen zijn nu tot en met 5 september dagelijks, dus ook in de weekeinden, te zien tussen zeven uur ’s ochtends en acht uur ’s avonds.

Het AMC schreef een ontwerpprijsvraag uit voor een nieuwe entree en het voorterrein. Uit 60 inzendingen koos de jury vijf visies, die door de inzenders zijn uitgewerkt. Deze vijf voorstellen zijn nu te zien in het AMC om medewerkers, patiënten, studenten en bezoekers de gelegenheid te bieden te laten weten wat zij van de plannen vinden. Hun reacties worden meegegeven aan de jury, onder voorzitterschap van Maas Jan Heineman (Raad van Bestuur AMC), die de inzendingen in september zal beoordelen.
Bij de bekendmaking van het resultaat van de prijsvraag worden alle inzendingen gepubliceerd op de webpagina van de prijsvraag. Dan wordt ook het juryrapport openbaar gemaakt.

Locatie en openingstijd
De tentoonstelling is tot en met dinsdag 5 september te zien in het AMC, Meibergdreef 9 te Amsterdam, in C0-132 (achter de receptie van de hoofdingang van het ziekenhuis), dagelijks van 07.00 tot 20.00 uur.

Voor het opstellen en begeleiden van de procedure heeft het AMC Architectuur Lokaal ingeschakeld. De procedure betreft een openbare oproep op basis van visie. Dit is een openbare projectprijsvraag in twee ronden, conform Kompas bij Prijsvragen. De prijsvraag is aangekondigd op TenderNed met kenmerk 133380. Meer informatie over de prijsvraag is hier te vinden.