Fortenroute – Staatsbosbeheer

rondleiding | 20 -21 juni 2015
Staatsbosbeer - logoStaatsbosbeheer beschermt en ontwikkelt het groene erfgoed van Nederland. Een bijzonder aandachtspunt is de Nieuwe Hollandse Waterlinie (1815-1940), een verdedigingslinie van forten en water. Als de vijand eraan kwam, konden  stroken weiland tussen Muiden en de Biesbosch onder water gezet worden. Op verschillende plaatsen is het historische erfgoed gerestaureerd en/of uitgebreid met eigentijdse architectuur. Op diverse plaatsen zijn speciale rondleidingen ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur.

Fort 't Hemeltje. Foto Gerco Meijer BunkerQ

Fort 't Hemeltje. Foto Gerco Meijer BunkerQ

Fort 't Hemeltje
Dit fort dat zijn naam dankt aan voormalige boerderij ’t Hemeltje is 2013 en 2014 helemaal aangepakt. De grote kazerne is spectaculair gerestaureerd en verbouwd tot modern kantoorpand. Architecten Gerco Meijer en Indira Zuljevic vertellen u er graag over tijdens een gratis rondleiding op 19 juni, 20 en 21 juni om 14.00 uur.
Aanmelden is niet nodig
Locatie: Fortweg, Houten
Voor meer informatie: www.fortvechten.nl en www.staatsbosbeheer.nl


 
Fort bij Vechten
In 5 jaar tijd heeft het imposante fort bij Vechten een ware metamorfose ondergaan. Architect en kunstenaar Anne Holtrop ontwierp een bijzonder museumpaviljoen. Hier komt de vaste, tentoonstelling van het Waterliniemuseum dat in september open gaat. U bent van harte welkom voor de gratis rondleiding over het fort en in het nieuwe paviljoen op vrijdag 19 juni, zaterdag 20 juni en zondag 21 juni telkens om 14.00 en 15.30 uur. De rondleidingen starten bij barak X.
Locatie: parkeerplaats t.o. Achterdijk 21, Bunnik
Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl