Sneek en Leeuwarden – Architectuur van de wederopbouw

fietstochten, kinderworkshop | 20 juin 2015

ARK bij FeekesARK Fryslân organiseert op zaterdag 20 juni de Dag en Nacht van de Architectuur. Het thema dit jaar is: Architectuur van de Wederopbouw, van traditioneel naar modernistisch bouwen. Deelname aan de Dag en Nacht van de Architectuur is gratis en voor jong tot oud!

Dagprogramma
De Dag van de Architectuur vindt plaats in Sneek. De overgang van architectuur uit de jaren 30/40 naar de architectuur van de Wederopbouw (jaren 50/60) staat hier centraal. Met een fietstocht langs een aantal bijzondere gebouwen uit Sneek. ziet u wat de architectuur uit deze periode zo bijzonder maakt. De gidsen Bé Lamberts, architectuurhistoricus, en Arnold Blikman, beleidsadviseur monumentenzorg gemeente Súdwest Fryslân, laten zien welke elementen zo typerend zijn voor deze bouwstijl en tonen de overgang van traditioneel naar modernistisch bouwen. De fietstocht brengt u o.a. langs: De Tonnemafabriek (bekend van Rang en King), het RSG Magister Alvinus (waarvan de bouw in de oorlog werd gestaakt) en een modernistische stadsvilla. Meld u snel aan want vol=vol!
Ook is er een kinderworkshop: ‘Bouwen aan de stad van de toekomst’. In deze workshop gaan de kinderen met behulp van zand hun eigen stad van de toekomst bouwen.

Nachtprogramma
Het Nachtprogramma vindt plaats in Leeuwarden. We gaan terug in de tijd naar de Swinging Fifties&Sixties, waarbij één van de grootste wederopbouwarchitecten van Friesland in het zonnetje wordt gezet: J.J.M. Vegter. Als architect heeft Vegter voor Nederland, maar zeker ook voor Friesland en Leeuwarden tijdens de Wederopbouwperiode, iconische gebouwen ontworpen. Met diverse lezingen over Vegter, de Wederopbouw architectuur en live muziek wordt het een spetterende avond.

Kijk voor het volledige programma en om u aan te melden op www.arkfryslan.nl