Prijsuitreiking Gouden Piramide 2014

Archief prijs | 22 november 2014

Eindberaad Gouden piramide 2014Vijf opdrachtgevers binnen het thema architectuur zijn genomineerd voor de Gouden Piramide 2014, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Het aantal inzendingen bedroeg dit jaar 83. De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 22 november 2014.

Begin juni bezocht de jury onder leiding van rijksbouwmeester Frits van Dongen, bestaande uit Marinke Steenhuis, Christiaan Weijts, Paula Verhoeven, Birgitte de Maar en Eric Frijters de volgende genomineerde opdrachtgevers en hun projecten:

  • Begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster met de restauratie van De Nieuwe Ooster in Amsterdam
  • Van Bekkum Groep en Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling met Ithaka in Almere
  • MIET Recreartpark met MIET air in Beers
  • Stichting IJssellandschap met Natuurderij KeizersRande in Diepenveen
  • Woonbron met de Superkubus in Rotterdam

Jaarlijkse rijksprijs
De jaarlijks toe te kennen Rijksprijs bestaat uit een bedrag van vijftigduizend euro, een trofee en een architectuurplaquette. In de publicatie die bij nai010 verschijnt, worden de beste inzendingen van de prijsronde gepresenteerd. De genomineerde opdrachtgevers en hun projecten zijn in oktober en november wekelijks op tv te zien in Kunstuur van avrotros. De winnaar wordt door minister Bussemaker bekendgemaakt.
De Gouden Piramide is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Architectuur Lokaal verrichtte ondersteunend werk voor de uitschrijver van deze prijs.