Organisch en duurzaam: de toekomst van Bladel

Archief nieuwsbericht | 26 juli 2017 | 29 juli 2017 | 0:00 | Totaalfestival | Bladel

Scenario Mijn Bouwbos door: Victor Verhagen, Floris van der Zee, Christel Rampen en Anton Zoetmulder

Op zaterdag 29 juli, tijdens het culturele Totaalfestival, worden vijf toekomstscenario’s voor De Egyptische Poort gepresenteerd aan bewoners uit Bladel. De scenario's werden gemaakt in het atelier dat de gemeente samen met Architectuur Lokaal organiseerde met vijftien jonge ontwerpers, die hun plannen tijdens het festival toelichten.

Wa, Echt?!
De ontwerpers pitchen hun scenario's op zaterdag 29 juli om 17.30 uur, tijdens het Wa, Echt?! programma onder de noemer Geen Zwembad of Hotel? Wat wordt het wel? (zie website). Iedere dag rond het avondeten verzorgt het Totaalfestival een half uurtje 'braintertainment' met op zaterdag de kans voor de ontwerpers om hun scenario voor De Egyptische Poort te presenteren en vervolgens in gesprek te gaan met de gebruikers van dit gebied: 'Kom langs en hoor hoe de jonge ontwerpers hun plan uitleggen en verdedigen.'
Het Totaalfestival vindt plaats op De Egyptische Poort, Bossingel 3, Bladel.

Upcycle paviljoen. Beeld: Studio Valkenier

Upcycle tafel
Bij het festival toont Studio Valkenier, in opdracht van de gemeente Bladel, een prototype in de vorm van een 'Upcycle tafel' dat de mogelijkheden laat zien voor gebruik van staalrestmateriaal van bedrijven in de gemeente Bladel. In de toekomst is het mogelijk om op deze manier, bijvoorbeeld met paviljoens of een fietsbrug, een beeldtaal te ontwikkelen die de herkenbaarheid en identiteit van Bladel versterkt.