Ontwinkelformules van De Olifantenkooi bij Vakbeurs Gevel

Archief debat | 22 januari 2014 | 0:00 - 0:00 | AHOY | Rotterdam

In de stad staat steeds vaker winkelruimte leeg. In samenwerking met het Dutch Green Building Lab ging De Olifantenkooi ging op zoek naar nieuwe winkelformules die beter inspelen op de behoeften van deze tijd en tegelijkertijd oplossingen bieden voor de leegstand. Zoals winkelruimten die dienst doen als een showroom voor designs, als een museum voor het verhaal achter het product, als een werkplaats, als een productiehuis of als een ontmoetingsplek. Wat kunnen gemeenten doen? En pandeigenaren? En is het überhaupt wel een ontwerpvraagstuk? De resultaten zijn gebundeld in de het boekje ‘Ontwinkelformules’, dat bij deze bijeenkomst wordt gepresenteerd. ‘Ontwinkelformules’ is vanaf 22 januari verkrijgbaar via deze website.
Indira van ’t Klooster (Architectuur Lokaal) in gesprek met Menno Kooistra (Studio Menno Kooistra).

Locatie en deelname
Dit debat vindt plaats bij Vakbeurs GEVEL, Ahoy Rotterdam.
Deelname aan het debat is kosteloos mogelijk door online registratie.

GEVEL 2014
GEVEL is een vakbeurs voor architecten en andere ontwerpers op het gebied van gevels. Bezoekers vinden op GEVEL de nieuwste geveltechniek en -vormgeving, systemen en oplossingen, referentieprojecten, mock-ups, lezingen en netwerkbijeenkomsten, exposities en competities. Meer informatie over GEVEL 2014 is te vinden via www.gevel-online.nl

De Olifantenkooi is een netwerk van jonge professionals in de bouwwereld. Het is een project van Architectuur Lokaal dat mede mogelijk is met een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

SFCI logo