Ontwerpatelier Bladel in vliegende vaart van start

nieuwsbericht | 30 mei 2017

Foto: Eric van Horrik

Moet er iets gebeuren met De Egyptische Poort in Bladel? De gemeenteraad twijfelt geen seconde: alle aanwezigen vinken "Ja natuurlijk" aan in de Mentimeter. Andere zaken waar grote overeenstemming over is: De Egyptische Poort van de toekomst is voor iedereen, met veel ruimte voor recreatie, horeca, toerisme en ontspanning. Ook moet sprake zijn van een iconisch ontwerp. Als overgangszone tussen dorp en natuur moeten er zowel tijdelijke als permanente functies komen onder regie van de gemeente en burgers. Functies die een plek zouden kunnen krijgen zijn een zwembad, een terras, natuurontwikkeling en ontmoetingsplekken - en dat alles duurzaam, met hernieuwbare energiebronnen en goed verbonden met het centrum van Bladel en de rest van de Kempen. Vanavond presenteert het ontwerpatelier Egyptische Poort vijf visies bij een openbare bijeenkomst in het gemeentehuis van Bladel om 19.30 uur.

Het ontwerpatelier Egyptische Poort ging maandagmorgen van start met een fietstocht door het gebied. Daarna gingen de vijf teams met talentvolle en speciaal geselecteerde ontwerpers aan de slag onder leiding van hun mentoren Bjarne Mastenbroek (SeARCH), Kathleen Van de Werf (BUUR) en Wouter Valkenier (Studio Valkenier). Aan het einde van de dag liggen de eerste concepten ter discussie bij de gemeenteraad die strak de regie wil houden op de ontwikkeling van het gebied. Daarin worden zij bijgestaan door Architectuur Lokaal. Onder de (voorlopige) titels Viewmaster, Icoon van de Kempen, Day at the Farm, Cultuurnetwerk en Mijn Bouwbos worden de scenario's nu verder uitgewerkt.
Vanavond om 19.30 uur worden de visies publiek gepresenteerd in het gemeentehuis van Bladel. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en wordt live gestreamd via www.bladel.nl. De gemeenteraad beslist op 21 september 2017 over het vervolg.