OLA #2 Berlijn

Archief excursie | 7 - 10 mei 1998

Excursie voor de lokale architectuurcentra naar Berlijn en Potsdam over naoorlogse architectuur en stadsontwikkeling na Die Wende

3e internationale excursie voor het Overleg Lokale Architectuurcentra (OLA) uit Nederland. Het reisdoel was Berlijn en Potsdam. De excursie werd geprogrammeerd en georganiseerd door Architectuur Lokaal, samen met ARCAM.
Hoofddoel van de excursie was de naoorlogse architectuur en de stadsontwikkeling in het Berlijn van na de muur. Op het programma stonden onder meer de Nederlandse ambassade, het Deutsches Architektur Zentrum en het Jüdisches Museum, de tentoonstelling voor de nieuwe Nederlandse kanselarij van Rem Koolhaas in Aedes Oost, de bouwprojecten in Berlin Mitte, de beide IBA projecten in het Hansa Viertel (1957) en Tiergarten (1987), de Einsteinturm van Mendelssohn, Potsdam Drewitz en Slot Sansoussi  in Potsdam.
Journalist en kenner van Berlijn, Dieuwke van Ooij, was gids van de excursie. Hiernaast traden de Berlijnse architecten Michael Kny (Kny Weeber Architekten) en Christoph Kohl (bureau Rob Krier) op als begeleiders. Aan de excursie namen 24 vertegenwoordigers van de architectuurcentra deel.